Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост и породување во време на Корона

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Филотеа, 21 март 2020.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Или ќе не вратат на работа лудациве или пак не им текна на на؛ Се мораш да им нацрташ за да им текне, мизерија од институции и мизерија од дрзава сме

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    4.822
    Brojot ne se namaluva uste se zgolemuva na novi slucaevi.... Navistina ne se normalni.... Zgolemen rizik neznam sto.. op ajde vie na rabota nisto ne vi e.. @Mila_Skopje natolku komentari od trudnici shto prashuvaat shto ke se slucuva so nas nikade nema odgovor , ne mi se veruva deka ne im teknuva, eve prasuva narodot ama isto kako prasanjeto na novinarkata se pravat deka ne slusaat

На Mila_Skopje и Milkiway им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Да видам што ќе им прават на трудници по болницине и матичнине лекари што работат.. или по фабрики кога за 1 месец ќе имаме дупли бројки тешко нас само да издржиме

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    4.822
    Јас работса во болница, ама не е само за нас толку ризично еве и тие што работат во маркети, сендвичари ресторани сите што рабптат во фирми со голем број врсботени и доагаат во контакт со разни луѓе секој ден .... што ќе прават со трудница која недајбоже се зарсзи со корона, бебе неспремно за надворешниот свет... Незнам еве нека ми објасни некој...

На Tsukinory и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Да да болнициве и фабрикиве ги спомнувам како најкритични. Стварно не знам а нема ни каде да се обратиме ни побуниме .. и ја би да работам не ми е проблем ама фирмата брои над 100 вработени со заедничка кантина и канц со 15 луѓе..

6. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    И јас работам во болница и тоа во болница што сега е ковид и нит под разно планирам да се вратам؛ Со културата на нашиот народ кај нема ни маски да носи и ќе ти дишат во врат нема шанса

На Snowflake92 и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Јас мислам во саботата во парк само ја и мм носевме маски никој друг и јас не верувам дека ќе се пазат кај мене на раб... Кај другарка во канцеларија вика ни маски носат ни средства ништо. Што дека јас носам маска ако колегата не носи

8. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    4.822
    Никој не дака да седи дома и да избегнува контакт со било кој колку може.... ама па да се ставам на ризик и себе и нероденото бебе не планирам , а незнам кој им е филмот...

На Среќичка, Mila_Skopje и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Јас работам во трговски центар во продажба. :doh:

10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Не знам јас размислувам од општ матичен да земам 7 дена боледување АКО ми даде за почеток после некој одмор.. понатака кој знае (facepalm)

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    4.822
    Да ама 7 дена ништо нема да ни помогнат ... Со една недела ништо не правиме

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Е ајде знам искрено криво ми е што не пробав патолошка да отворам и ајт

13. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    @Milkiway Па нели не ни можевме да отвараме за време на овие два ипол месеци додека бевме вондредно? Јас треба да примам уште една прогестерон депо идната недела. Ми рече сестрата врз основа на тоа би отвориле боледување. Ама до кога?

14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Вие што ќе се пораѓате на државно ви кажаа ли нешто за тестирање? Јас прашав, во Штип ми рекоа дека најверојатно нема да ме тестираат. Пред некој ден кога бев на ЦТГ влезе сестра или акушерка не знам што беше, ме испраша кај сум патувала, контакти со заболени дали сум имала, некој од семејството дали патувал или имал контакти и сл прашања. Ми мереа температура и ме прашаа и за симптоми. Не знам еве јас си одговорив се, ама колку може да е релевантно вака? Само на збор ли веруваат?

15. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Јас сум 6ти месец и има доста втеме до крај и не знам како ќе го изведам тоа да не отидам на работа :worried::worried:

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Да точно..сигурно ќе ти даде дури си под терапија да седиш дома јас викам бар јуни да го истуркавме.. Јули август ќе биде потопло може помалце ќе се шири иако е недокажано

17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Ајде де а пола ќе излажат. И ја сум чула само до сега за приватниве дека зимаат брисеви

На Snowflake92 и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    4.822
    Јас 7ми исто и јас имам уште достА... Незнам штоќе се прави, битно хроничните од кои голем дел се над 50 г. Дома ќе седат...

19. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Па тоа и јас се плашам. Докторката ме смируваше демек не биле во иста зграда заболените, ама ете доволно е една трудница да излаже или да не знае дека е носител па да настрадаат многумина. Изгледа нема да тестираат и тоа ќе биде тоа. Ќе ни остане да се надеваме само дека се ќе е во ред.

20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Да не ве плашам мешиња ова и пред некој ден ми излезе кога ги барав брошурите за заштита од ковид кај трудниците и сега ми текна пак да го побарам. Значи не е сеедно. Не се сите студии направени па ние да се олабавиме и да речеме епа ај помали се шансите да се заразиме ќе ризикуваме. https://pedijatar.mk/platsentata-na-trudnitsi-so-kovid-19-pokazhuva-abnormalnosti/