Na taa slika pisuva deka merkite koi se doneseni od 14 mart (pred vonrednata sostojba) prodolzuvaat da vazat. I od mtsp mail im vratija na clenki deka trudnicite se oslobodeni. Ima i i clenki koi od firmata dobile izvestuvanje deka se oslobodeni @elcezelce
Мене сега ми пишаа од работа Здраво на сите, од понеделник сите што не спаѓаат во групи кои се ослободени од работа (бремени жени, вработени кои имаат деца до 10 години и се останато согласно уредбите) да дојдат на работа. Ротација и работа од дома се укинува. Молам да се почитува ова и полека да се вратиме во нормала. Ослободени сме
https://www.slobodenpecat.mk/bremenite-se-oslobodeni-od-rabota-i-zatoa-ne-im-treba-boleduvane/ @ohlala @elcezelce
https://vlada.mk/node/21564 И официјално денес објавено дека се ослободени бремените жени од работа .
јас сепак ќе си одам на работа затоа што сум во рана бременост и не планирам да ја пренесам оваа вест додека не влезам во второ тромесечие.
Извади си потврда од генеколог, ќе почнат и температурите надвор да бидат ептен високи ти си најбитна и бебето
Ослободени а ваму и покрај потврдата одземаат и слободни дена и помала плата. Па сега мене не ми треба слободни да трошам ,утре ќе ми требаат ко ќе биде висока температура, ко ќе се породам за после породилното итн... Или плата баш сега ми треба целосна имаме контроли припреми итн...
знам, но не сакам да знаат волку рано на работа ај неделава ќе бидат нормални температуриве, а за наредната ќе видам, ако не се издржуваат топлите денови, ќе морам да извадам потврда и да се дознае на работа.
Јас извадив потврда со два дена задоцнет мензис и бета од 2000. Кажав само на шефица а она на управителот. Фирмата разбра цела од рекла казала по три месеци. Незнам колку си изложена ама ако си, не би ризикувала на твое место.
немам контакт со клиенти периодов воопшто, сè е преку мејл или телефон, а и се работи за 4 работни часа такашто со тоа се тешам.
I pokraj novata vonredna sostojba,na trudnicite ne ni pisaa da ostaneme doma. Kje pocnam denes,pa kje vidime kako kje bide
Pisano e deka sme doma imas pogore post so link od sednica 58 od vlada kade sto stoi deka bremenite se oslobodeni
Обврската за плата е на фирмите, но доколку фирмата користи од мерките на државата од оние за минимална плата имаат помош од државата
Мене така ми направија, однесов потврда а после тоа без моја консултација ми го земаа ЦЕЛ одмор и на крај враќав и плата ... Еден ден сега да ми треба чисто да сакам да си одморам јас немам денови... Ужас жив
Pa neli bea kazale od vladata stariot odmor i i pola od novio da se zeme za do 01 juni da se sede doma nesto takvo neli imase