Ама те ималтретирале. Јас бев до пред самиот крај од договорот на мерките со корона. И ќе бев до пораѓање да имав решение ама тоа е. Еве ми пуштиле плата од фирма 70% за првите 30 дена боледување. Сега по некое правило треба да ги проследат документите до фондот за да продолжам со плата. Тука намерно го влечат до крај кај сите трудници. Една колешка со ин витро доаѓаше да моли и прашува за документите ако не сама да ги однесе. Ја натераа така само за да и лупнат во фаца "па нели ти е досадно дома да седиш". Жени со ин витро и патолошка не треба да ги малтретираат вака без разлика дали е корона или не. Тој стрес и нервоза и те како си влијае.
Плус заради инвитрото првите 3-4 месеци трудниците, примаат терапија која најчесто чини околу 6500-7000 ден неделно. А иронија е што им доцнат и овие 70% од патолошката
Izvini sega ima vesti na sitel, kazhuvaat deka site koi bile oslobodeni po razni osnovi osven hronicnite koi imaat izvestaj od specijalist za vlosuvanje na sostojbata. Ne gi spomnaa bremenite...
И јас по ова што читам изгледа е укината. Бремените беа до декември ослободени а сега пишува само тие хронично болни што се со потврда од специјалист и малигни заболувања. Сите други ослободени со мерките се враќаат од работа....
Како кога Венко оној ден рече на вести дека за трудниците немаат доволно научни испитувања како влијае корона вирусот и од тие причини они остануваат дома. Не сме ние хронично болни. Трудни сме.
Да ама сега е лошото од тогаш се се смени на глобално ниво. И како што знам по ЕУ мерки вакви за трудници нема си одат на работа :/ Се надевам дека комисијата ќе се побуни против владинава одлука... сепак иде бетер време на грипови и настинки него летово
Ни мене не ми е јасно за бремените жени што е со меркиве....никаде не сме спомнати. Има право членката погоре, не сме хронично болни, него бремени. Освен тоа, може да приложиш потврда од специјалист за бременост. Дај ве молам, ако има некој компетентен тука што би ни дал конкретен одговор дали мерките продолжуваат да важат за бремените, да ни каже да не си погодуваме. Би биле мн благодарни
зошто нас бремените секогаш нè забораваат? и на почетокот на пандемијата кога ослободуваа категории на граѓани од ризични групи, не бевме спомнувани во првичните известувања.
BellaDona23 uff super mi olesna i treba da vazat merkite za bremeni samo ne interesiraa kade go najde ova izvestuvanje na koja strana ?
Ова што го постирала членката ти се одлуки од 3та седница на Владата и можеш одлуките од таа седница да ги најдеш на страната на Влада од РСМ
Da bas sega listam i gi citam ama nikade bremeni ne se spomnuvaat ili jas bas toa nemozam da go najdam nikade...jas gi citam od denesnava 4 sednica odluki od vlada
Sega najdov greska e clenkata toa sto go procitala e od 3 sednica na vladata od 9 septemvri a od deneska odluki se sosema drugi vo koi se kazuva site da se vrataat na rab osven hronicno bolnite procitajte poubavo pozz
Daj boze jas da gresam ama mislam deka e taka kako sto vi kazav sepak povekje utre ke doznaeme ili ovie denovi eventualno
Nikade ne pisuva nitu e istaknato mislam sega bas zvonam da mi kazat sto i kako e rabotata nema koj da ne opravi