Eve i na mene istoto mi go odgovorija. Na rabota ne mi pravija problem za osloboduvanje. (osven toa sto go govorat pozadi grb, no neka puknat ) Javete se na broevite za prijava ako vi pravat problem.
Дали помина се во ред, дали ти се вратија сетилата за вкус и са мирис? И јас веке два дена сум таква ми рече матичната настинка е и повеќе витамини да внесувам ама некако страв ме фаќа
Здраво и од мене ќе ве молам за совет ако некој знае како оди процедурата за боледување.Дали државата пред време го отвора породилното или јас сама треба да го отворам.Сега сум 7 месец и сум на боледување до 31 јануар.Кога ке почнам да земам пари за боледување и како оди процедурата ако некој знае ке ве молам за одговор.
Кога ти е термин? Матичната треба да ти отвори патолошка 45 дена пред терминот. Од кога си на боледување?
Jas sum bremena i odam na rabota. Vcera gazdata nesto se iznervira i mi rece nareden pat ke si odis od rabota pa makar da e 2 dena pred porodilno. Se mislam dali voopsto e informiran deka bremenite zeni se oslobodeni I deka ke go prijavam ako dojde do spor. I onaka mi e preku glava od toa rabotno mesto. Ama mozebi ne misli deka mozam da go prijavam. Besna sum od nervoza.
Sigurno e informiran deka bremenite zeni se oslobodeni od rabota za vreme na pandemija kako i mnogu drugi firmi sto se informirani, isto i mojata firma ne go priznavase toa pa se vodam so bolovanja od sam pocetok na bremenost. Ne im odgovara na gazdite da sedime doma a da ni isplakaat 100% plata, toa e celiot problem
Ако мислиш да напушташ и да го пријавиш. Колку ми е скурчено од такви работодавци то е чудо. Патем бремена не смее да те избрка .
Ако е со договор на определено, кој и истекува пред породилно и те како смее. Знам такви случаи, за жал...
како да се заштитиме од корона при пораѓање со царски во Штипската болница? безбедно ли е? На што да се внимава што да носиме со себе?
Денес ги отпушти половина канцелариски работници. За среќа мене не. Инаку да на определено ми е договорот.
Zdravo, bi sakala da prasham dali nekoj od vas znae dali platata od 70% shto ja zimame sega nie bremenite za vreme na corona ke vlijae ponatamu vrz presmetkata na porodilniot nadomestok, ili porodilnoto ke se presmetuva kako prosek od 12meseci pred osloboduvanjeto od rabota i rabotni obvrski za vreme na pandemija