Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бременост по примена вакцина

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ..barbie.., 6 јули 2021.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Работам блиска проблематика на бременост, па ние се консултиравме со доста стручен гинеколог во таа област, и тој ни кажа дека се потребни околку 6 месеци после вакцина да се планира бременост, дали природна или преку ИВФ сеедно. Значи после 6 месеци

На elimkd и Bebac им се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    21.673
    Зошто? Ете после 6 месеци е потребна и 3 та доза? Мене ми беше даден одговор дека треба само првиот период да се избегне кога се создаваат антителата, а тоа е бар еден циклус.

3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    зашто немале доволно информации за на пократок период. А за ИВФ можда интерферира со некои лекови кои ги даваат во постапката. Немам толку расчачкано што, зошто и како

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    21.673
    Ок е ивф, тоа има логика, сепак е процес однапред дефиниран.
    Ама нели, по некоја логика ако вистина е вака дека ќе треба годишно да се примаат вакцини, тоа би значело крај за забременување.

На elimkd, Jana06 и Ygritte им се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Благодарам многу. :)

6. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Doktor pedijatar hirurg i rekol na sestra mi ako primi vakcina,vo rok od 3 ili 4 god da ne zabremenuva,zosto deteto mozelo da ima vrodeni maani.Nikoj ne znae nisto so sigurnost

7. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Аман. Само уште ова ни требаше. ;(

8. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    мене матичниот ми рече 6 месеци да поминат од ревакцината(3та доза не планирам да ставам),еве поминаа 2 месеци кај мене од ревакцината
    Генерација и за вторите

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    мене матичниот ми рече 6 месеци да поминат од ревакцината(3та доза не планирам да ставам),еве поминаа 2 месеци кај мене од ревакцината
    Генерација и за вторите :inlove:

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Е, изгледа ќе бидат и вторите генерација. :inlove: Само јас морам да чекам да помине март 2022. Е, после ќе правиме што ќе правиме. :D;):lol:

11. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Јас и сопругот се вакциниравме. Мислењата се поделени. Едни викаат да чекаме најмалку 6 мес за бебе, други немате гајле може одма...стварно не знам што е правилно. Што мислите? Искуства? Дали знаете некоја жена што е вакцинирана, а веќе е трудна? Ептен се плашам, а немаме време за губење.

12. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Да, две мои другарки се трудни, и бебињата се ок. Лесно остана, не чекаа. Вакц со фајзер.

На Green Ivy и Mia 21 им се допаѓа ова.
  13. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Моја блиска после 2 месеца од втора доза Фајзер забремени и си тера бременост. Сега за сега се е супер со нејзе и со бебе.

На mace89, Green Ivy, LazaLaza и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    И ја сум трудна, вакцинирана.
    :^)

На Green Ivy и V.N. им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    798
    И јас исто. Не знаев дека сум бремена и се ревакцинирав. Од прилика 2 или 3 недела сум била, нема гајле. Докторката ми рече дека ништо не е страшно, ќе си го пратиме плодот и така. Еве 13та недела сум, бебушот машала си се развива супер. Не мисли на тоа и не се секирај

На kikikikirika, Green Ivy и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    И јас исто ко сите многу се плашев од вакцина. После се размислив колку тешко ја поминав короната, тогаш да бев трудна сигурно ќе го изгубев плодот.

Јас и дечко ми се вакциниравме средина на септември. Вакцината ми ја измести малку менструацијата, почна порано да ми иде и непланирано останав бремена крај на окт/ почеток на ноември.

Дури се смеам, велам несакани дејства од вакцината ми е што останав изненадно трудна. Тоа ни беше прв секс без заштита.

Почнувам 7ма недела, засега се е во ред, се надевам и понатаму ќе биде така.

А дека менува вакцината кај жените нешто менува, многу жени што се трудат со месеци за дете после вакцината остануваат трудни. Е некои се жалат, имале спонтан или Даунов синдром на плодот, но тоа мислам дека често се случува и без вакцина.

На mace89, Indiegurl, Anaksunamoon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Колешка која 6 години се труди за бебе, 1 месец после вакцина остана трудна :D Знам дека звучам ко фејк медиум ама ете да спомнам пошто темата е за тоа :!:

На mace89 и kikikikirika им се допаѓа ова.
  18. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Баш тоа и јас сакав да пишам малку погоре ама ај викам да не звучам ко фејк.

И моја познаничка летово остана бремена на 40 години одма после вакцина. Се трудеа порано за второ не биде и си рекоа ќе останеме со едно.

А во тек на бременост сега не би се вакцинирала, подобро е пред. Јас сега сливите ги лупам за са не се прскани, а не па вакцина да примам.

Но секој одлучува за себе

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.341
    Допаѓања:
    249.393
    Јас со син ми на прва забременив, сега пробувавме од септември и еве останав трудна 1 месец после вакцината:D. На 28 октомври имав втора доза, на 29 ноември позитивен тест.
    Ама еве после нејзе е одма.
    Циклусот претходниот ми беше безболен, идеален, добив два дена после втората доза.
    Бремена и јас немаше да се вакцинирам, затоа за втора доза прво правев тест, па после ставив.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.341
    Допаѓања:
    249.393
    За спонтан, ако е одма, е до имунитетот, сепак се уште се бори и може еве затоа, ама и без се случува. Даунов, ова би требало да се види во проценти нели.
    Малку ми е шубе, ама маж толку верува во наука и вакцините, што за него еве не сметало за бременост. И не сакаше да одложувавме.
    Реално не знам што и како ќе биде, ама бидна. Се надевам ќе биде добро бебето.
    Треба сега преглед да си закажам.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.