Бременост по примена вакцина

Дискусија во 'Коронавирус' започната од ..barbie.., 6 јули 2021.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Работам блиска проблематика на бременост, па ние се консултиравме со доста стручен гинеколог во таа област, и тој ни кажа дека се потребни околку 6 месеци после вакцина да се планира бременост, дали природна или преку ИВФ сеедно. Значи после 6 месеци

На elimkd и Bebac им се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    22.644
    Зошто? Ете после 6 месеци е потребна и 3 та доза? Мене ми беше даден одговор дека треба само првиот период да се избегне кога се создаваат антителата, а тоа е бар еден циклус.

3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    зашто немале доволно информации за на пократок период. А за ИВФ можда интерферира со некои лекови кои ги даваат во постапката. Немам толку расчачкано што, зошто и како

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    22.644
    Ок е ивф, тоа има логика, сепак е процес однапред дефиниран.
    Ама нели, по некоја логика ако вистина е вака дека ќе треба годишно да се примаат вакцини, тоа би значело крај за забременување.

На elimkd, Jana06 и Ygritte им се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Благодарам многу. :)

6. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Doktor pedijatar hirurg i rekol na sestra mi ako primi vakcina,vo rok od 3 ili 4 god da ne zabremenuva,zosto deteto mozelo da ima vrodeni maani.Nikoj ne znae nisto so sigurnost

7. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Аман. Само уште ова ни требаше. ;(

8. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    мене матичниот ми рече 6 месеци да поминат од ревакцината(3та доза не планирам да ставам),еве поминаа 2 месеци кај мене од ревакцината
    Генерација и за вторите

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    мене матичниот ми рече 6 месеци да поминат од ревакцината(3та доза не планирам да ставам),еве поминаа 2 месеци кај мене од ревакцината
    Генерација и за вторите :inlove:

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Е, изгледа ќе бидат и вторите генерација. :inlove: Само јас морам да чекам да помине март 2022. Е, после ќе правиме што ќе правиме. :D;):lol:

11. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Јас и сопругот се вакциниравме. Мислењата се поделени. Едни викаат да чекаме најмалку 6 мес за бебе, други немате гајле може одма...стварно не знам што е правилно. Што мислите? Искуства? Дали знаете некоја жена што е вакцинирана, а веќе е трудна? Ептен се плашам, а немаме време за губење.

12. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.316
    Да, две мои другарки се трудни, и бебињата се ок. Лесно остана, не чекаа. Вакц со фајзер.

На Green Ivy и Mia 21 им се допаѓа ова.
  13. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Моја блиска после 2 месеца од втора доза Фајзер забремени и си тера бременост. Сега за сега се е супер со нејзе и со бебе.

На mace89, Green Ivy, LazaLaza и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И ја сум трудна, вакцинирана.
    :^)

На Green Ivy и V.N. им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    1.791
    И јас исто. Не знаев дека сум бремена и се ревакцинирав. Од прилика 2 или 3 недела сум била, нема гајле. Докторката ми рече дека ништо не е страшно, ќе си го пратиме плодот и така. Еве 13та недела сум, бебушот машала си се развива супер. Не мисли на тоа и не се секирај

На kikikikirika, Green Ivy и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    И јас исто ко сите многу се плашев од вакцина. После се размислив колку тешко ја поминав короната, тогаш да бев трудна сигурно ќе го изгубев плодот.

Јас и дечко ми се вакциниравме средина на септември. Вакцината ми ја измести малку менструацијата, почна порано да ми иде и непланирано останав бремена крај на окт/ почеток на ноември.

Дури се смеам, велам несакани дејства од вакцината ми е што останав изненадно трудна. Тоа ни беше прв секс без заштита.

Почнувам 7ма недела, засега се е во ред, се надевам и понатаму ќе биде така.

А дека менува вакцината кај жените нешто менува, многу жени што се трудат со месеци за дете после вакцината остануваат трудни. Е некои се жалат, имале спонтан или Даунов синдром на плодот, но тоа мислам дека често се случува и без вакцина.

На mace89, Indiegurl, Anaksunamoon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Колешка која 6 години се труди за бебе, 1 месец после вакцина остана трудна :D Знам дека звучам ко фејк медиум ама ете да спомнам пошто темата е за тоа :!:

На mace89 и kikikikirika им се допаѓа ова.
  18. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Баш тоа и јас сакав да пишам малку погоре ама ај викам да не звучам ко фејк.

И моја познаничка летово остана бремена на 40 години одма после вакцина. Се трудеа порано за второ не биде и си рекоа ќе останеме со едно.

А во тек на бременост сега не би се вакцинирала, подобро е пред. Јас сега сливите ги лупам за са не се прскани, а не па вакцина да примам.

Но секој одлучува за себе

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.145
    Допаѓања:
    257.964
    Јас со син ми на прва забременив, сега пробувавме од септември и еве останав трудна 1 месец после вакцината:D. На 28 октомври имав втора доза, на 29 ноември позитивен тест.
    Ама еве после нејзе е одма.
    Циклусот претходниот ми беше безболен, идеален, добив два дена после втората доза.
    Бремена и јас немаше да се вакцинирам, затоа за втора доза прво правев тест, па после ставив.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.145
    Допаѓања:
    257.964
    За спонтан, ако е одма, е до имунитетот, сепак се уште се бори и може еве затоа, ама и без се случува. Даунов, ова би требало да се види во проценти нели.
    Малку ми е шубе, ама маж толку верува во наука и вакцините, што за него еве не сметало за бременост. И не сакаше да одложувавме.
    Реално не знам што и како ќе биде, ама бидна. Се надевам ќе биде добро бебето.
    Треба сега преглед да си закажам.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.