Држава-Италија Град-Истанбул Село-Истибања Река-Ин Планина-/ Растение-Иглички Животно-Игуана Предмет-Игла Име-Ивана Буква К
Држава-Канада Град-Кратово Село-Криволак Река-Крива Река Планина-Караорман Растение-Круша Животно-Крокодил Предмет-Кабел Име-Коста Буква Ш
Држава - Шпанија Град - Шервил Село - / ( не ми текнува) Река - / планина - шар планина растение - шишарка животно - штрк предмет- штека Име - Шехринур буква Х
Држава - Холандија Град - Хонгконг Село - / Река - \ планина -\ растение - Хабискус животно - Хиена предмет- Хармоника Име - Хасефе буква Х
Те молам, просветли ме, за какво растение станува збор? Постојат иглолисни растенија, ама тие не се викаат така, туку секое си има свое име. Не ми се верува какви глупости трескате!
Ќе кажам на буквата А, зашто нема друга. Држава: Австрија Град: Атина Село: Арачиново Река: Амазон Планина: Алпи Растение: Ананас Животно: Ајкула Име: Александра Следна буква Ј.
Држава: Јемен Град: Јоханезбург Село: Јосифово Река: Јанцегјанг Планина: Јабланица Растение: Јаболка Животно: Јазовец Име: Јован Ч
Мислев на ова растение,иглички од бор(најверојатно)-не ми текнуваше др.Кај нас се користи тој збор..се извинувам за забуната .
Држава: Чешка Град: Чикаго Село: Чичево Река: Чусоваја Планина: Чемерник Растение: Чичек Животно: Чавка Име: Чедо Следна буква: Ц
Држава : Централна Африка Град : Село : Цер река: планина : растение: цвекло животно: име: цветанка Буква Џ
Држава-Џибути Град-Џорџтаун Село-Џепчиште Планина-/ Река-/ Растение-Џунџуле Животно-Џиновски мравојад Предмет-Џогер Име-Џени Буква В
Држава-Вашигтон Град-Валандово Село-Василево Планина-Витоша Река-Вардар Растение-Врба Животно-Волк Предмет-Вилушка Име-Владимир букватааа С
Држава-Словенија Град-Спрингфилд Село-Старо Нагоричане Планина-/ Река-Сава Растение-Смрека Животно-Срна Предмет-Сунѓер Име-Субрата (Рој) )) на буква О
Држава-Оман Град-Осло Село-Оризари Планина-Олимп Река-Ориоко Растение-Орев Животно-Орел Предмет-Острилка Име-Огнен Буква Ш
Држава-Швајцарија Град-Штип Село-Шишенци Планина-Шар планина Река-Шемница Растение-Шеќерна репка Животно-Ш Предмет-Шоља(за кафе) Име-Шенка буква Х
Држава-Хрватска Град-Хор(Шведска) Село- Планина- Река-Хрчавка (босна и херцеговина) Растение- Животно-Хрчак Предмет- Име-Ханка ама сум тапаааа
Држава-ГЕРМАНИЈА Град-ГОСТИВАР Село-ГАВРАН Планина-ГАЛИЧИЦА Река-градешка река Растение-ГЛУВАРЧЕ Животно-ГЛУШЕЦ Предмет-ГАЗА Име-ГОРДАНА се изправив гледаш сега наредна буква ај бе ц
Држава-Црна Гора Град-Цирих Село-Црник Планина-/ Река-Црн Дрим Растение-цвекло Животно-црв Предмет-цедалка Име-Цеца Буквааа П