Петел прета во пепел. Кантар катран тегли. Ратка рипа преку пруга. Седнало турче на криво крувче! Бел петел, бела пепел прета. Лош кантар, катран мереше. Криво јаре под јавор лежеше. Штрк, штр, балабан, потфати се под ваган. Петко наш голем маж, фатил глувче за опаш. Од Дебарско, запишал Арсо Алексиев Полјански Мало бек, лапај снек, цепи штици, јади трици. Поминаф поле Лазороо, најјдоф зељзка расолоа, овја расол лош расол, нашиот расол арен расол. Роса- роса росица, до појас косица. Саач, шут саач. Три педи три погачи за мајкина пизма. Угоре мома удолу коса. Изедов три-четири-пет погачи за мајчина ми пизма. Желта дуња Деспина, роди сина мајмуна, го крстие Спаско. Помина пиле со сплескан клун. Дојди попе, дојди пак пак, не ти гинит тфојот ак, за земање никој пат.
I scream, you scream, we all scream for icecream Нешто шушка,на крушка,до грмушка Секој петок урда јадам
Шесто шеесет и шест шишиња свеж швепс Three witches watch three swatch watches. Which witch watches which swatch watch? Спојлер Ако не ми е напишано точно, поправете ме
She sells seashells by the seashore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells.
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?A woodchuck would chuck as much wood, as a woodchuck chucks when a woodchuck would chuck wood.. Учителот вика дека за вика не се вика туку за вика се вика вели На врв брда врба мрда (некако така беше)
-Шест чаши швепс и шест цевчиња. -Бел мебел, црн мебел -Рајна рипна преку река. -Учителката вика дека на вика не се вика вика туку на вика се вика ВЕЛИ.
Во чашата цевче, во шишето швепс. Шест чаши свеж швепс. Секој петок урда јадам. Машината што пере и што суши. Пролајало је јаре.
кралот карло на кралицата клара и го украл кларинетот. петел прета впепел. расол лош расол. карикатуристот карикатурира карикатура со карактеристичен карактер.