Сакам само да прашам, кога веке ке престанеш да кашлеш не целосно тоа значи дека си оздравен од бронхо п.?
Дечко ми од никаде ја закачи бронхопневмонијата и е цела недела во болница. Секој ден одам таму да го посетам. Ме интересира дали може и мене да ме фати бидејќи нели ја третираат како заразна?
^ Мислам дека можеш. Јас првин добив обичен грип, па бронхит од брат ми, а тој имаше ептен тежок бронхит, па на крајта добив бронхопневмонија. Најдобро е да користиш од оние маски кога ќе комуницираш со него, ефтини се, ги има во секоја аптека.
Пред околу 2 ипол години лежев во болница поради бронхопневмонија. Таму ми рекоа дека е поради алергија и од тогаш штом дојде пролет се осекам како дрогираш. Користам секакви апчиња и спрејови.
на татко ми му открија бронхоплевмонија, една недела го тресеше па денес одлучи да отиде на болница, и му дадоја 5 инјекции и 5 инфузии. само треска и температура има. читам дека има и смртни случаеви на оваа болест па сум преплашена никогаш не имал мака од ништо
Сега како е? Јас имав бронхопневмонија, примив 5 инфузии и после пиев апчиња Сумамед. Еве жива и здрава сум. Не се плаши, ќе помине.
Zdravo imam golema bolka vo gradite zarecka bolka imam praveno 2 rengen vikaat deka nemam nisto vo plucata ama od kade doagja ova bolka mnogu mie strav ve molam za mislejne
Може од тоа да ти се болките. Јас имав болки во градите со дијагностициран рефлуксен езофагитис, т.е воспаление на хранопроводот поради враќање на содржината од желудникот во него.
Jas lani imav bronhopnevmonijata I odev na inhalacii mi davaa deksametazon I gentamicin ja dobiv zaradi maticniot lekar jas mu velev imam sinusi od niv kaslam on ne nastinata sum bila od sinusi dobiv bronhit od bronhit otide na bronhopnevmonija
zdravo imam bronhit,doktorkata proba prvo so amoksiklav ama ne mi pomogna,sledno mi dade lekoklar i inhalacii so fizioloski,deksazon i ventolin,prv pat se inhalirav utrovo so ventolin,prethodno ne sum go upotrebuvala,vednas po inhalacijata pocnaa da mi se tresat race i noze,mozno li e da e nekakva reakcija na ventolin?
A napraj renge? Mene ovaj mie 3 rengen i vcera pokaza deka imam akuten bronhit ama bolkava ne prekinvit mn se plasam da ne imam nekoj rak ne daj boze stresena sum Kaj.mene e cudno so ni kaslam ni temperatura ni nisto samo bolka imma poveke na desna strana
Ne napraviv mi rekoa ne mora,poentava mi bese za ventolinot neznam sto se sluci dali nekoj kolaps bese :/ uzasno cel den nemozev da se oporavam