12че ќе си тепам годинава (ако и тетка декември дојде на време).Чудно е да се гордееш со своите репродуктивни органи...кога ќе размислам и не е чудно.Да ме мажеа преку стројници,ќе имаше со што да ме фали баба ми! Пу пу пу да не се урочам.
Би требало 12 штознам..Инаку кај мене годинава 11, апел до теткицава догодина да биде поредовна, дека не е убаво ненајавена да ми доаѓа на гости ...
Не разбирам што е поентата на темата Што треба да кажуваме колку пати ми дошло во годината... Чекај ај да видам на календарче.. а во денови да пресметам ли??
битно ли е колку пати добивам за да напишам или она само за зафрканции е темава? никогаш не сум се замарала ама еве отприлика секоја година различно досега ми има дојдено 13 пати,10 пати ,9 пати и интересен еден податок за трудните тие имаат циклус само 3 циклуси нели и тие да пишат овдека да знаеме ќе се воде некоја статистика после ова или?
Moже нема да е на лето. Некои после бременоста не добиваат и година дена после тоа. Некои не добиваат се додека дојат. Еве братучетка ми и после година дена од пораѓајот не доби, гинеколозите викаат сосема нормално. Така да ќе се изнауживаш!!! Иначе најдобро добивање е 28 ден, али сепак добивањето се смета за нормално од 26 до 45 ден. Така да во денешно време секоја втора девојка има нередовна менструација, храна, клима, стресови, ма целово денешно живеење ни се одразува врз менструацијата. Јас си добивам 11 или 12 пати годишно.
13 мислам дека е нормално,скоро секоја година имам по толку циклуси,многу ретко да бидат помалку,зошто скоро секогаш ми доаѓа на време.
нема ништо за зафрканција во темава. прашав од проста причина што си запишувам откако имам добиено кога добивам. до пред оваа година имав по 12 циклуси годишно, оваа година 10. затоа прашав хм....изгледа годинава стресна беше
Се согласувам со горните мислења Така пошто темава отвара толку врати за дискусија не знаев што попрво да кажам, па најубаво со сите а се согласам