Форумџика на годината

Брух или кила

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Koteska1234, 13 септември 2014.

1. Koteska1234

Koteska1234 Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво да ве прашам дали некој имал до сега брух пошто јас имам веќе 4 години но не ме оперираат последно бев на хирургија ми кажаја за 2 недели да дојдеш можно е и операција да се правам ама се прашувам зошто кај мене се отекува местото не расте тоа и го прашав на хирургиот ми кажа дека не е кај сите исто. Да не знае некој дали е ризично ова кај женски пошто имаме и јајници тука и се да не знае некој ?

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.983
    Керка ми ја оперираа кога имаше три год.Операцијата траеше некои 30-40 мин и дома ја пуштиа истиот ден.Колку е опасно по здравјето незнам но нас ни рекоа ако се приклешти килата може да се појават страшни болки.Да сум на твое место би се решила одма да го отстранам проблемот и мирна глава :)

3. Koteska1234

Koteska1234 Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    и јас тоа го сакам верувај ми пошто многу боли скоро 1 ипол недела секој ден ме боли 16 години имам јас и ми викаа дека било мало да не сме го оперирале сеа ама тоа ми викаа порано а ова стои исто е не расти само се плашам да не е ризично ради тука јајници што имаме од тоа се плашам ја ..

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    какви симптоми имавте ?

5. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.728
    Каде се испитува ова? Не сум сигурна дали ми е тоа ама сакам да испитам.
    Какви се симптомите кај жени?