me interesira za dokumentot od sud... treba od kaznena ili od krivicna evidencija... znam deka imase niz temava diskusija za toa ama ne mozam da najdam nigde... site strani gi svrtev
dali nekoj moze da objasni za Drzavniot voen arhiv na Bugarija, ima li nekoj iskustvo, ima li nekoj podneseno baranje za da dobie podatoci za nekoj negov predok? kolku uplatil vo banka? dobil li odgovor i za kolku vreme? blagodaram
me interesira i Dali nekoj napravil NOSTRIFIKACIJA na diploma vo Anglija, mu ja imaat li priznaeno i kako odi toa? koj e internet sajtot?
treta rabota e Dali nekoj polagal SIA licenca za rabota ko obezbeduvanje? (Close protection, CCTV, monitoring .....) ovde ili vo UK? kolku pari e vo UK znam ovde e 1900 evra . Dali raboti nekoj makedonec obezbeduvanje vo UK? Kako e iskustvoto, se isplati li? Blagodaram odnapred za informaciite navistina bi mi bile znacajni.
Прашање - бил некој овие денови (или месец/два) во Софија да закаже интервју? Или познава некој што закажал. Прашањето е кога, за во кој временски рок ги закажуваат сега интервјуата? За следната година овој период?
Zdravo na site . Dali ima nekoj od 2015 me interesira do kaj e postapkata i dali nesto se smenilo. Jas sum na finalna nekade od 15.02.2017i do sega nisto, a na intervju bev vo mart 2016
На интервју во 2016 а до мај да го зема..? Јас бев на интервју 2013 па уште сум на финален преглед..Ете до мај и мене ми рекоа дека ке го земам..Ама кој мај ке е не се знае
ama ti si bila vratena i jas sum vratena intervju 2014 januari i uste cekam mm mi si zema za godina i tri meseci od intervjuto a zaedno bevme.
Прашања, зошто ми се брза и мислам дека ме лажат, 1. Можно е да се земи пасош по конзулски пат за 2 години? (толку време го фатило еден колега) 2. Постојат ли начини да се забрза постапката, пред ЕУ да се распадне
Сериозен си? Оди пиши на кајгана форумот, има исто така тема за бугарски пасоши и темата има 1800 СТРАНИ со мислења, секој ден луѓе пишуваат за колку месеци им закажале интервју. Под година и 3 месеци не си. Во однос на првото прашање, не би знаел ништо, но начини да се убрза постапката не постојат, освен ако имаш некој министер / премиер / претседател роднина од бугарија, па да ургира да те стават понапред во редот. Не постои опција да одиш да си платиш 100 евра и да не чекаш 3 години за бг пасош. Да постоеше, сите ќе платеа И мислам дека ти е грешно поставено прашањето. Би требало да биде нешто вака: 2. Постојат ли начини за да се забрза постапката, пред Македонија да се распадне. Позз
Без мајтап, сите ми рекоа исто. Мислам, имав уредни документи но... документи за прв чекор дадов во март 2016, происходот ми бешеми излезе негде јули па во ноември бев на интервју а Веќе декември ми дадоа бројче. Сега чекам