Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. HBO

HBO Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Документи има еден куп, проблемот не е да се извадат, проблемот е што треба да се преведуваат, па легализираат, па да се носат по кој се не места и институции. Пропратно на тоа имаш мал милион други работи, како закажување на датум за да подадеш документи и разни други глупости. Не е ова апликација за картичка Скопска за ЈСП. Процедурата е долга и макотрпна, бара релативно многу пари, а уште повеќе нерви и трпение. Мој совет, најди си посредник. Не се будали да одиш сама за да заштедиш 20 евра. Големи се шансите да утнеш нешто и да не добиеш пасош.

2. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    Ни не планирав сама хаха имат ми препорачано посредник...само сакав да знам што треба да се предаде на посресникот за да не губам време после во собирање документи.....

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Штом ќе одиш преку посредник, тој ќе ти каже се', зависно од тоа по која линија (родител, прв братучед и сл. како основ за произходот) ќе одиш.

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stojanandov

stojanandov Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    da najdobro e preku posrednik.. kosta nekade okolu 500 evra od podesuvanje do zemanje znaci legalizacija i odenje 3-4 pati do sofija .. ja podnese u dekemvri 2016 preku prva bratuucedka i potrebni dokumenti mi bea izvod moj,izvod na tatko mi , izvood na moja tetka ili majka na bratucedka za da dokazes linija i izvod i kopija od bugarski pasos i licna karta od bratucedka .. posredniko ti sreduva sve dokumenti vo sofija znaci notar i sve drugo deka treba da odis..

На zhap4e и ***nekoja*** им се допаѓа ова.
  5. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    I jas ke zemam od prv bratuced znaci od cicko mi i od tatko mi izvod...blagodaram ☺
    @zhap4e znam deka ke mi kaze posrednikot ama sakav se da mi e gotovo da ne gubam vreme da cekam da mi kaze pa....ama stom e samo toa sekako vo eden den ke gi imam site dok..sepak i tebe fala :)

На stojanandov и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. Klara_Dk-Mk

Klara_Dk-Mk Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Здраво убави луѓе, нова сум на форумов поздрав до Вас, би сакала една информација ако знае некој би ми било од полза. Од интервју колку време се чека да се земе бројчето (јас бев Битола во конзулат на интевју) и дали временски губам (за понатамошната постапка) ако не го земам бројчето во тој рок туку покасно за месец/два отпрлика ? Ви благодарам

7. Zokipoki898989

Zokipoki898989 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Jas go dobiv za tri meseci

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.366
    Може интервју и за пократок период, мора само да се има вистински човек да те спровне.
    На мајка ми првиот термин беше за година и 5 месеци, вториот, одкако презакажаа за пет месеци. Сега во Мај треба да оди.
    Туку освен една листа со прашања некаде понапред на темава, имате ли и други прашања од интервјуто?Некој кој бил ќе може да сподели?

9. Klara_Dk-Mk

Klara_Dk-Mk Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Ти благодарам, така и ми спомнаа отприлика дека се чека, меѓутоа дека не сум Македонија дали менува нешто ако го земам бројчето покасно? Ако менува за понатамошната постапка да се вратам МК... не сакам да ја должам постапката секој ден плус ми е битен. Со сите што разговарам не знаеја да ми објаснат дали бројчето се генерира автоматски по број на случај (интервју), или како го земаш бројчето од тогаш се рачуна понатамошната постапка... не знам дали убаво објаснив се надевам дека ме разбравте

10. Klara_Dk-Mk

Klara_Dk-Mk Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8

Прикачени фајлови:

• IMG_3514.JPG
      IMG_3514.JPG
      Големина на фајлот:
      219,4 KB
      Прегледи:
      150
    • IMG_3515.JPG
      IMG_3515.JPG
      Големина на фајлот:
      174,5 KB
      Прегледи:
      146
    На zhap4e и danichap им се допаѓа ова.
  11. Zokipoki898989

Zokipoki898989 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Posle untervjuto te vnesuvaat vo sistem i postapkata si tece jas brojot si go zedov vo fevruari a veke bev vnesen vo sistem vo januari

12. Klara_Dk-Mk

Klara_Dk-Mk Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Епа супер тоа ме интересираше, значи доколку го земам бројчето по некој месец а не во предвидените (два/три месеци) ништо нема да ми се смени за понатамошната постапка (временски) Ти благодарам Зоки ме спаси околу 600евра повратен билет за џабе

13. Zokipoki898989

Zokipoki898989 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Pa koga ke go zemas samo mu go davas pasosot na obezbeduvanjeto i ke te prasa koga si bila na intervju i go dobivas brojceto minuta rabota pozzzzx

14. Johnyisnogood

Johnyisnogood Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Колку време се чека (одприлика) на овој статус: Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване
    Имено на овој статус ми е 4 месеци, и што всушност значи?????????????????????????

15. vrapce1808

vrapce1808 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    zdravo jas bev na intervju 24 mart 2015 i naa 8.2.2016 mi se smena vo finalna ... dali ima nekoj sto ima podaeno vo ovak vremenski period i do kade mu e procedurata

16. vrapce1808

vrapce1808 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    jas cekav 11 meseci

17. vrapce1808

vrapce1808 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    i ne se znae nisto konkretno posle finalna se dobiva konecniot odgovor dali si dobil drzavjanstvo.ili ne

18. Johnyisnogood

Johnyisnogood Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8

19. dibala

dibala Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site me interesira dali nekoj znae ima iskustvo kolkava e procedurata kolku se ceka od koga ke vi se pojavi ovoj status

Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България

На vrapce1808 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vrapce1808

vrapce1808 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Ot
    Otprilika mesec dena.. a koga bevte na intervju koga vi se smena da cekate potpis od vicepremierot?