Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Има некој искуство со барање на документ во архивот на Велико Трново? Како треба отприлика да изгледа маил-от што ќе им го пишам, и за колку време отприлика да очекувам одговор?

2. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    3.058
    Да ве замолам некој со повеке искуство ако може да ми помогне. Во декември бевме со сестра ми, поднесовме документи за бг пасош и првично ни беше кажано дека второто одење (кога треба да се носат документите за неосудуваност, лекарски и извод) е после 4 месеци...еве поминаа пет, сто пати му се јавив на тој посредникот, се нешто ме откачува. И сега наводно, според последното негово кажување, имало политичка криза во Бугарија, некоја смена на власт, немало кој да потпише..ама прашањето ми е, дали за поднесување на овие документи треба некој да потпишува? Некако по логика, тоа ми е за понатамошните поднесувања - интервју итн. Не сум баш упатена точно во постапката, па ако може некоја да ми помогне, не знам дали ме лаже овој и што да правам.

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    @Marge, веројатно сега сте биле во Агенција за б“лгари в чужбина (ДАБЧ) и сте поднеле документи за да добиете удостоверение за бугарски произход. Мислам дека и други луѓе има што чекаат периодов по повеќе месеци за тој документ, што порано не беше така. Откако ќе се формира владата периодов, претседателот треба да даде мандат оваа недела(?),мислам, ќе назначат директор на ДАБЧ. Можеби потоа ќе оди побрзо,ама сумљам. Процедурата е ептем забавена,иако има луѓе за кои посредници ја бркаат работата побрзо.
    Рачунај и дека кога ќе одиш вториот пат за лекарското и другите документи,интервјуто ќе ти го закажат за летото (јуни-јули-август 2018 ),зависи како ќе се пополнат местата. Сега ги закажуваат за во јуни '18та мислам.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Johnyisnogood

Johnyisnogood Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    1. Со посредник, плаќаш повеќе, чекаш повеќе, затоа што посредникот чека да собере 15~20 баратели, и тогаш ги носи документите. За еден двајца не им се исплаќа. Искрен муабет од близок другар кој го работи ова. Овде ќе најдеш посредници и луѓе зафркнати од нив.
    2. Без посредник, како мене, од март 2016 во октомври интервјуто декември го зедов бројчето ме чини до сега 300 еур.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Klara_Dk-Mk

Klara_Dk-Mk Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Кај и да е ќе ти бидат готови за брзо ете сега сме скоро мај а тебе од почеток на февруари ти се смена во финална, без нервози ќе биде ете сега има и влада Туку кажи кај беше на интервју Софија или по конзулативе низ Мк ? Поз

На vrapce1808 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vrapce1808

vrapce1808 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    jas bev na intervju sofija

7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Сакам да прашам татко ми беше на интервју во октомври 2016 посредникот му дал еден лист и има еден број на него и му рекол тој му е бројот но еве сеуште кога проверува му пишува некако нема таква записка заведена по консулски пт тска некако мислам...И дали има некој во скоро што земал пасош јас веке скоро 3 месеци сум на финална а ми рекоа дека за два месеци треба да излезе плус од 2013 сум јас

8. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Најверојатно не е почната да се процесира

9. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    А кога би требало да почне еве уште некој ден 8месеци ке полни

10. Zokipoki898989

Zokipoki898989 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Prvo treba da go vnesi brojot i pinot i mu pisuva koj broj e prepiskata i toj broj se pisuva vo prepiski po konsulski pat kros godinata

11. Zokipoki898989

Zokipoki898989 Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    I jas bev isto vo oktomvri uste sum na zadolzitelna

12. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Е ви благодарам многу нему му дале само еден број и со тај број само тоа го пишува а го бара посредникот кога се јавува вели ке биде кога не..Што значи треба да му дадат пин и уште еден број..Ви благодарам многу

13. Betira

Betira Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас одам сама бес посредник, имам роднини во Софија, па целата постапка ја терам со нивна помош. Документи во ДАБЧ поднесов во ноември 2016. Сакам да ве прашам што значи кога на сајтот за проверка на статусот на зајавление за происход пишува нема движение, а претходно беше во процес на издавање???

14. Dari13

Dari13 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ako moze da mi preporucite posrednik od kumanovo

15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    За всичко си има процедура не се брзај ќе станеш само полека полека!

16. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Poarno bg nego li sh

17. stojanandov

stojanandov Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    so sto dokumenti si?

18. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @dibala која година беше на интервју..? И колку време беше на дополнителна проверка пред да ти излезе овој статус..?

19. vrapce1808

vrapce1808 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    dali ti odgovori kolku vreme bila na finalna pred da doznae dali i e izlezen pasoskt?

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    да тоа и која година е била на интервју..? Бидејки јаа имам поминато 4 год од интервју и уште сум на финална