Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    69
    маж ми не беше член а му дадоа документ... колку плати не се сеќавам оклу 30евра можеби.... а за умремиците треба да ги вадиш таму каде што починале (ако биле родени на пр. во бугарија а тука починале тука ќе ги вадиш документите) или ако ти е полесно да извадиш изводи може и со нив...

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Johnyisnogood

Johnyisnogood Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    A zosto ne se zaclenis vo bg drustvo cini okoly 4000 I teraj po niv

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    sama mozes ne e komplicirano

4. MonnySkMk

MonnySkMk Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    @Aguamarine93 , јас сум во процедура со документ од Бугарски културен клуб. Во Струмица го вадев, чини 30 евра, не треба да си никаков член. Умреница од дедо и прадедо нека ти извади татко ти. Од каде што потекнуваат твоите дедо и прадедо односно таму од каде што се родени од тој град се вадат такви документи. Мене татко ми ми ги извади за 1 ден, така да не трае таа процедура повеќе од еден ден. Исто така треба да имаш и извод од родени на татко ти, и сите тие три документи (умреница од прадедо, умреница од дедо, извод од родени од татко) треба да ги преведеш на Бугарски јазик, еден документ ти чини околу 20 евра. Претпоставувам од твои документи знаеш што ти треба твој извод од родени, лекарско уврение, дека си неосудувана и не се води никаква постапка против тебе од суд . Со среќа

На blessed.an и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  5. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Да не ве лажат

I-чекор
    -Изводи, умреници, се по150 ден, по документ
    -Судски превод 200 ден по страна
    -Уплата 5100 ден
    -Молба 200 ден

II-Чекор
    - Уверение за неосудуван 320 ден
    - Уверение лекарско 1250 ден
    - Систематски преглед 1500 ден
    - Молба 200 ден
    -Уплата 7000 ден
    -Преведувач 200 ден по страна на документ

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Многу пари е ова. Па уште да чекаш две години, а пак да не си сигурен дали ќе го добиеш пасошот.
    Па сам да одиш до Софија...... голема авантура со неизвесен крај :D

7. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Без одење... по конзулски пат а посредник ти зема од 300 до 500 €

8. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    3.058
    Лекарското е 400 ден, барем нас толку не кошташе. Без тие 1500 ден за систематски, само издавање на лекарско. Другите документи, да, толку се, ама викаат преку амбасада било мн побавно, не знам колку е точно. Инаку мене преку посредник со одење во Бугарија секогаш кога има потреба ме чини околу 400 евра, не е некоја разлика, вака барем тој си брка се.

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.406
    Допаѓања:
    113.377
    Како многу парички да се тука во прашање.

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.406
    Допаѓања:
    113.377
    Знае некој да ми каже како се вади бугаски пасош со посредник и што добивам ако одам со посредник? пократко е времето поприоритетно се зема или? која е разликата освен во цената се разбира.

11. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Како оди преку Бугарска амбасада, дали има некој сам што си ја брка работата? Јас имам жива роднина во Софија, дали е можеби пократок или побрз процесот на легален начин без посредници ако се нафатам. Утре си ги подигам изводите од мене и татко ми и умреницата од дедо ми.
    Ама сепак за Бугарска амбасада да прашам како оди, дали треба да закажам пред да одам на информативен разговор. Дали некој ги знае и 2те страни, па која ми е побрза.
    Ве молам за одговор.
    Убава вечер! :)

12. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    69
    приоритети нема... се си оди системски... разликата е што посредникот ти ги брка работите и е многу поедноставно... ти кажува само што документи треба тука да извадиш и кога ќе отидеш во софија те чекаат преведени документи спремни за подавање... ти кажува каде да влезеш и што да кажеш... :)

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Вака сега, пријатели што преку посредник што ја бркаа работата а започнаа пред мене, интервјуто им е закажано во ноември, јас поднесов документи месец по нив, сам сега сум на финална... сам да ја бркаш работата е далеку по добро. Посредникот чека да собере 15-20 лицаи да поднесе за сите со едно одење, а сам е подобро, важно едокументите да ти се исправни и подредени. е сега ако не сакаш да се помачиш и ќе си платиш и ќе си почекаш

сам да ја бркаш работата е далеку по добро. Посредникот чека да собере 15-20 лицаи да поднесе за сите со едно одење, а сам е подобро, важно едокументите да ти се исправни и подредени. е сега ако не сакаш да се помачиш и ќе си платиш и ќе си почекаш. Јас си ја бркам сам и сум на финална

сам да ја бркаш работата е далеку по добро. Посредникот чека да собере 15-20 лицаи да поднесе за сите со едно одење, а сам е подобро, важно едокументите да ти се исправни и подредени. е сега ако не сакаш да се помачиш и ќе си платиш и ќе си почекаш
    сам да ја бркаш работата е далеку по добро. Посредникот чека да собере 15-20 лицаи да поднесе за сите со едно одење, а сам е подобро, важно едокументите да ти се исправни и подредени. е сега ако не сакаш да се помачиш и ќе си платиш и ќе си почекаш

Последна измена од модератор: 20 јуни 2017
    На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Ме интересира како оди тоа да останеш на иста процедура а повторно да даваш интервју..Ако имал некој слично искуство нека сподели..Посредникот ми рече остануваш на истата процедура само повторно ке даваш интервју..Во петок треба да се видиме па ме интересира некој ако имал слично искуство нека сподели

15. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    69
    можеби посредникот чека повеќе луѓе за одење и сам ако одиш би било побрзо, ама сепак тоа нема врска со приоритети... дали со посредник или без приоритети нема... процедурата е таа, се зависи кога ќе ги поднесеш документите... колку побрзо, толку подобро...

16. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Дали некој знае колку време се чека после интервју во амбасада во Скопје?

17. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Ме израдува позитивниот коментар. Колку време и пари до сега имаш вложено ако не е тајна?
    Ти посакувам побрзо вадење на пасош и се најдобро! :)

18. Ivana 95

Ivana 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Здраво во Март оваа година поднесов документи за происход во Софија, и од тогаш на статусот ми пишува дека се обработува. Некој да сподели искуство, одприлика да знам уште колку време треба да чекам? :)

Последна измена: 15 јуни 2017
  19. prijatel

prijatel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    dali nekoj sto bil na dopolnitelno mu se smenil statusot i posle kolku vreme??? I dali treba da se podnese dopolnitelen dokument? Kaj mene denes od finalna se smeni vo dopolnitelna proverka .

20. Johnyisnogood

Се зачлени на:
    27 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Vo pari okolu 250 eur, a vreme godina I tri meseci dosega. No seuste sum na.finalna