Уште многу,за жал. Информација од вчера,со издавање происходи биле стигнати до датум 11.11.2016. Јас имам поднесено на 09.12.2016 и мислам дека дури и септември/октомври ќе ме фати додека да ми излезе происход, затоа што сега ќе почнат и одмори. Наводно има најави за убрзување на целиот процес,се прават напори (така се збори),ама ќе видиме за тоа.
Одкако ке ги поднесеш сите документи за пасош после колку време закажуваат интервју..Сега било побавно или..?
Mart 2016 prv cekor, sega sum na finalna. No sam ja brkam.rabotata. prijatel dekemvri2015 noemvri godinava e na intervju. Toj preku posrednik
Здраво Дечки Би сакала са прашам дали некој од вас го добил овај одговор и што значи. Бев на интервју во февруари.
Na intervju bev 28.01.2014 vo ambasada vo Skopje,za poteklo podnesov so dokumenti od prva bratucetka uste pred dve godini i si stoi ovoj status .Ve molam za sovet ,pomos ??????
Дечки прв чекор ми беше ноември 2015, а интервјуто ноември 2016, сеуште нема ништо излезено. Знаете ли до каде се стигнати?
Jas sum od 2013 i sega go zedov vo noemvri mesec.Mi odobrija bez nikakvi dopolnitelni dokumenti za dokazuvanje poteko a bev vratena za toa,bez potvrdi od klubovi.
Neznam, nevav poseben tretman. Site dokumenti gi poddadov po konzulski pat. Uredni bea, nisto ne falese, pojma nemam. Imam prijatel koj podnese god dena pred mene a uste ne e viknat na intervju
@Emy867 @Johnyisnogood мене сеуште ова ми пишува Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. а интервјуто ми беше на 7ми ноември Кој Молба вх.номер го имате од 2016?