Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бугарски пасоши

Дискусија во 'Политика и настани' започната од aNy-to, 21 јули 2010.

1. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Дали посмртница от прабаба ми во која пишува дека е умрена во МК, а родена во БГ ќе биде доволно за докажување на бг произход?

2. 29100307

29100307 Нов член

Се зачлени на:
    1 октомври 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, nova sum na forumot. Sakav da prasam, ako nekoj moze da mi odgovori. Sakame so maz mi da podneseme za BG pasos, dokumentite ni se dadeni kaj posrednikot (za mazi mi rodninskata vrska e sestramu, a za mene prv bratuced). Trebase da odime sega vo oktomvri, no posrednikot ni rece daka ke imalo promeni vo zakonot i sega za sega ne primale dokumeti doodeka ne go donesat noviot zakon. Dali neko ima informacija za toa dali e visina.

3. mrmnik_78

mrmnik_78 Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Tocno e pocekajte.Se ocekuvaat promeni vo zakonot.

4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.304
    да

5. liverpool1892

liverpool1892 Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    zdravo luge nov sum vo forumov sakam da prasam neso vo vrska so pasosite kakva e situacijata lani na 15 septemvri 2016 bev na intervju i uste statusot mi stoi prepiskata se namira vo procedura po zadolzitelno soglasenie do kade se stignati use kolku kje se ceka nekoj so mu se smenil statusot koj broj bil nekoe iskustvo da spodelite fala odnapred

6. Monryyy

Monryyy Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Zdravo
    Jas mozam da ti kazam samo deka bev februari 2017 na intervju i seuste go imam toj status isto kako i ti. Poveketo sto gi prasav vikaat godina ipol posle intervjuto. Znaci ti bi trebalo mart 2018 da dobies.

На liverpool1892 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. yuki_snow

yuki_snow Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Ke cekas uste mnogu, jas bev na krajot na april 2016, mi pisuva "Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка". Isto imam drugari sto se bile vo januari 2016 na koi im go pisuva istoto.Znaci dosta ke se ceka a dali i ke izlezat kako sto stojat rabotite. Dali e koincidencija ne znam, ama na site im se smeni statusot za dopolnitelna proverka koga nasiot premier i bugarskiot potpisaa nekakov si dogovor, ako ne se lazam bese nekade na kraj na juni, pocetok na juli.

8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Pojdi tamu i prashaj koi dokumenti treba da se dostavat. Ne e tochno deka treba da chekas. Posrednikot te mafta. Na lice mesto ke ti kazat sto fali.Podobro da proverish.

9. liverpool1892

liverpool1892 Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Drugar a ti kolku vreme cekase da ti se smeni od zadolzitelna na dopolnitelna

10. Mo Farah

Mo Farah Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво форумџии,
    Имам две прашања за поупатените околу процесот на вадење БГ пасош / државјанство.

1. Поднесов документи за происход пред пар месеци. Колку време се чека да биде издаден произходот ?
    2. Имам опција да приложам документи директно во Софија или преку амбасадата во Скопје. Ваше искуство преку каде е подобро и постапката тече побрзо ?

11. unikatnogrd

unikatnogrd Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам кои документи треба да ги соберам за издавање на бугарски пасош преку мојот татко кој веќе има и е регистриран во Благоевград.Ми рекое одредени извори дека треба директно мвр Благоевград да одам со документите.

12. yuki_snow

yuki_snow Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    epa kolku ke mu dojde, od kraj na april 2016 koga bev na intervju do kraj na juni 2017 koga zajko i bojko potpisaa dogovor, smetaj :)

На liverpool1892 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Mozebi ne e dovolno zapoznaen posrednikot.I jas imav takov status podolgo vreme dodeka ne im odnesov vencanica zasto ja izgubile ili ne im bila dostavena. Znaci ne ostavaj na slucajnost
    Mojot posrednik da go slusav i da si sedev uste ke chekav.Odkako priloziv dokument mnogu brzo se zavrshi.

14. yuki_snow

yuki_snow Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    posrednikot posreduva od 2007 taka da ne e tocno, imaat nekoj drug problem sega, znaci jas licno bev so negoviot sin, i negov bratuced, porano koga se prakale na dopolnitelna proverka (se odnesuva na onie koi bile na intervju 2012/13) im baraa dokaz za poteklo pa zatoa gi vratija a nekoi i celosno gi odbija. Nie uste koga apliciravme odnesovme dokaz za poteklo. Sega imaat nekoi birokratski problemi pa zatoa ja kocat rabotata. ZNam luge koi bea so istiot posrednik koi bea na intervju januari 2016na koi statusot im bese za potpis od vicepremierot i gi vratija na dopolnitelna proverka. I ti velam seto ova se sluci so vrakanje na dopolnitelna na kraj na juni. Site sme od isto mesto nie sto apliciravme taka da ja pratime rabotata. Vo kontakt sum so grupa od okolu 20 luge sto se vrateni na dopolnitelna proverka. Se nadevame deka ke go resat problemot naskoro. Ako fali nekoj dokument mislis posrednikot nema da mi kaze pa da odam pak za bg i da mi zeme dopolnitelni 50-100 eu

15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Jas ti kazuvam moe iskustvo.A ti kako sto mislish taka pravi si.
    Nemam nitu edna prichina da ti go potcenam posrednikot. Tvoja rabota si e.

16. yuki_snow

yuki_snow Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    nisto ne mi znaci i da go potcenuvas posrednikot, ako veke si imala iskustvo so vakvi raboti daj barem spoedeli kazi ni kaj bese i kakov dokument ti baraa da odneses i koga bese na intervju?

17. yuki_snow

yuki_snow Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    inaku eve kako e kaj mene, znaci ne pisuva deka treba nekoj drug dokument kako kaj nekoi drugi, samo deka e izvadena na dopolnitelna proverka. Mi imaat kazano deka ako fali dokument ke pisuva , ama ako veke imas iskustvo daj te molam spodeli

Прикачени фајлови:

• bg.png
      bg.png
      Големина на фајлот:
      176,3 KB
      Прегледи:
      62
  18. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Ti pishav vo pp.

19. liverpool1892

liverpool1892 Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Drugari deneska mi se smeni vaka use kolku se ceka so kako nataka kje bide nekoj mozebi ima iskustvo pozz

Прикачени фајлови:

20. yuki_snow

yuki_snow Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    jas cekav 2 ipol meseci vaka, pa se smeni za dopolnitelna proverka kade sto veke stoi veke skoro 4 meseci