Na Google Playstore imas aplikacija Bulgarsko grajdanstvo kade gi imas prasanjata za intervjuto.Mozes da ja simnes aplikacijata i da gi naucis novite prasanja.Sega se smeneti iako gi ima i starite prasanja.Eve ti i fajl so starite pa iskombiniraj nesto.Pozdrav
ima novo soopstenie: http://www.justice.government.bg/25/2503/ go ima i mojot broj ovde, znaci mi baraat dokument da dostavam so koj ke go dokazam moeto poteklo. Bidejki nemam od baba/dedo ili prababa/pradedo, ne znam dali ke moze od prv bratuced? dali nekoj ima vakvo iskustvo?
koga aplicirav za drzavjanstvo, mi dadoa proishod so dokaz za poteklo od prva bratucetka, sega posrednikot mi veli deka pak istite dokumenti treba da gi dostavam, izvod od tatko mi, od bratucetka mi i tatko i , kako i pasos od bratucetka mi. AKo ima nekoj iskustvo neka spodeli
Сестра ми беше скоро на интервју, те прашуваат за химната на Бугарија како се вика, празници некои да наброеш значајни за Бугарија(Ден на независноста,Први мај...), зошто сакаш да станеш бугарски државјанин, имаш ли роднини во Бугарија и од каде се .. и тоа е
da, go citav zakonot ama ima slucaevi kade sto davaat , imam drugar tuka od istoto mesto od kaj sto sum, od vujko mu , mu dadoa, ke odi denovive da se slika, na intervju bese vo dekemvri 2014
Работите се сменети од 2014. Едно време, доволно беше само изјава дека се чувствуваш како Бугарин за да добиеш држвјанство. Сега... бараат врска преку дедо, од страна на таткото, значи: извод од таткото и дедото, но, доколку дедото е роден во тогаш бугарско село во МК, пред 1920 и некоја. Во случај да дедото е роден по тој период, тогаш, извод од прадедо се поднесува и плус извод од дедото и таткото - за да се докаже врската меѓу сите. Но, ќе се распрашате убаво што како.
jas mislam za koj kako im tekne davaat, imam drugari braka, sto bea na intervju vo januari 2016, mu pisuva status cekaat na potpis od vicepremier ili taka neso bese
Зошто аплицирал додека бил стариот закон на сила. Нема врска што деновиве добил државјанство. Види си кога е изгласан новиот и од тој момент не важат старите правила. Истото ти важи и за другарите браќа. Они биле на интервју во јануари 2016, ама кога аплицирале? Жал ми е што ќе те разочарам, ама правилата сега се такви, подобро не си ги троши парите за посредници.
pa zosto togas tie sto bea na intervju vo 2012, nekoi gi odbija a na nekoi im dadoa, kolku sto znam od 2012 pa navamu baraat dokaz za poteklo
Не знам зошто ги одбиле, можда не биле доволно убедливи. Ако ти е за 500, 1000 денари, пробај си. Ама имам во околина луѓе со дебела основа што аплицираа, едниот е граѓанин кој многу допринесува за нивната држава таму (во една смисла...), но ете... немаат основ и не им даваат...тоа е тоа.
tie od 2012, znaci ima slucaevi sto licno gi poznavam, tatko i sin , 3 familii, na tatkoto mu dadoa, na sinot ne, na drugata familija, sinot zede, tatkoto ne, a isto i dvajca braka, i dvajcata odbieni , znaci site na intervju vo 2012 januari, pa zatoa mislam deka i bugarite ne si teraat po zakon, tuku kako im dojde
zfravo decko da te prasam I jas bev dekevri na intervju ama bev na dopolnitelna ts uste sum dali drugar ti bese vraten na dopolnitelna ili na pravo pomina
Дечки после 12 месеци на задолжителна од денес со статус Финална, интервју 07.11.2016 со потекло од вујко. После колку време ги стават од финална на дополнителна??? За да знам дали имам време да однесам воена потврда од прадедо за која треба еден месец од порачувањето. И проблем ли е ако додека сум на финална доставам дополнителни документи?