На финална ќе седиш едно 3 до 4 месеци максимум а може да бидат и 5 не се знае, слободно можеш да доставиш дополнителен документ во која било фаза
My status is changed: По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство. Anyone know how much time is left for the passport?
Од каде се добива воената потврда? Имам дедо кој служел во бугарска кавалерија, немам доказ за тоа. Прашував и претходно но форумов.
Moze da im pisas email da go baraat vo arhivata vo Veliko Trnovo. No osven ime prezime datum i mesto na raganje mora da im pisas i vo koj grad ima sluzeno vojska, od koja do koja godina i koj cin go e imal tamu. Ako poracuvas preku net toa trae 1 mesec a ako odis direk vo Veliko Trnovo za 2-3 dena. I kaj mene e izgubena voenata kniska.
Добар ден денес статусот од По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство во Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка, за да представите документ, удостоверяващ наличието на възходящ българин, съгласно изискването на § 2, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за българското гражданство. , в срок до 09.03.2018 дали некој знае кој документ треба да го доставам? Благодарам
Zdravo jas sum od 2014 i sum na dopolnitelna veke 2 godini i 2 meseca dali ima nekoj info sto se slucuva i dali se znae do koj broj se stasani od 2014.god....pozz
Веке година дена поминаа од интервјуто на татко ми и сеуште си пишува дека е во процедура после колку време статусот се менува во финална..И уште нешто за колку време излегува происходот..Јас бев во Септември а мм во Јули..Некој ако знае нека каже
А нели викаа нешто ќе убрзаат процедура малку. Има некоја новост нешто да не се шушка? Ова на вести што даваат Скопје Софија што потпишуваат добро соседски односи значи нешто за нас што чекаме државјанство, или слабо? Минатиот месец бев поднесов документи со посредник. Наредно одење како е после 6 или 9 месеци? Дали некој на кратко може да ми го пише процесот колку пати се оди до Софија после колку време е второто одење. Второто одење беше за тоа производ (не ми текнува како на бг се викаше)? Едит: Нешто предходно ве читам за измени ќе имало да не се аплицирало сега? Што тоа значи од почеток ќе треба некои документи да носиме ние што аплициравме во октомври?
Ај добро вечер од мене. Поднесов за бг пасош преку документ од дедо ми дека бил бугарски војник. На интервју бев во октомври 2016,денес статусот ми се смени во Липсват данни, те недостигат ми документи и е со црвена боја. Има ли некој искуство да сподели?
@Домино 1 пробај напиши го бројчето и 2017 пример ***/2017 ..Така пишуваше и на татко ми кога внесуваше 2016 а со 2017 излегуваше
Eve ti ja stranata http://www.aba.government.bg/?legal=7 Prvo go pisuvas brojceto pa datata tvoja kako sto pisuva I ke proveris.pozzz