Може ли да ми каже некој - документите (комплет мои и на маж ми) ни се даде на посредник од јуни месец оваа година и уште не нема повикано да одиме значи ниту еднаш не сме биле Прво авгутс беа на одмор админстарцијата, септември, октомври да почекаме за промените на законот, потоа ноември ќе имало дати кога да одиме, па декември ќе имало дати кога да одиме и уште не нема повикано. А оргинал докуметите се во него. Искусто некој да ми каже.
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България Sta je sledece,jos koliko do pasosa? Pozdrav!
ne sum proverila do sega voopsto,samo posrednikov me upatuva deka vekje od fevruar pocnale da gi davaat
Здраво да прашам како побрзо излегуваат пасошите да ги однесам во бугарската амбасада во скопје или да ги пратам за бугарија?
Според сите муабети (на кои сум налетала), побрзо е ако одиш преку Софија. Но, колку побрзо...не знам
Здраво феминки.Утре имам закажано термин за бугарски пасош во амбасада..Дали некој ги знае можните прашања , што би ме прашале?
Здраво , бев на интервју на 19.05.2017г. и статусот ми е (Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване.). Колку време треба да ми стои овој статус и ако може некој да ми каже која му е бројката што сега во скоро време му се сменил статусот. Благодарам.
Здаво Феминки. Барам барам се утепав да дознаам што документи требат за да се продолжи БГ пасошот, колку кошта и за колу време ќе биде готов? Ако знае некој нека пише Благодарам однапред
Не ти требаат никакви документи. Одиш само со стариот пасош, пополнуваш еден формулар и те сликаат. За цената мислам дека стандардна процедура за еден месец беше 40 лева, за една недела 80 лева. Ама излегува и за побрзо од еден месец.
Благодарам HoneyBun. А дали знаш ако ми истече пасошт дали ќе имам проблеми или нема веза тоа. Штом имам БГ лична карта (што ми има важност уште 5 год) не ќе треба да имам проблем?
Здраво феминки. Кај мене татко ми ,има бугарски пасош па сакам преку него да вадам, Е сега секој ми кажува различно за документи кој што како треба, па доколку некоја знае точно ве молам да ми кажете.
Не, не пасошот со личната карта нема никаква врска. Додека ти е валидна личната карта нема да имаш никакви проблеми ама сепак продолжи го пасошот, не знаеш кога ќе ти затреба.