Девојки, ве молам која од вас била на интервју во скоро време да каже некои прашања од прилика што прашуваат. Порано било полесно, прашувале некои празници и толку. Сега како што слушнав барале да им раскажеш некој историски настан...
I jas sum so,istiot status a bese na intervju 13.03.2017 I uste cekam.Imam razbrano deka sega vo momentot gi menuvat statusite za januari koi bile na intervju znaci nemame uste nogu cekanje
Ve molam dali nekoj znae?vaka stoi 1god.Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България dodeka pri proverka brojceto mi stoi vo protokolite za dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti,inaku e 39../2014,podneseno e I potvrda od Strumica pred 3 meseci,inaku preku prv bratuced e,pozzzzz do site!
Vo protokolot se navedeni brojcinjata od molbite,ne ona brojce shto ti go davaat na intervju,taka da mislam deka ne si vo toj protokol,i deka treba ushte potpis od Viceprezidentot. Pozdrav
дали ви се мена статусот до сега оти и јас сум со истиот веќе подолго време да знам дали да се надевам
Blagodaram,no jas proveruvam po toa brojce sto e vo protokolot,drugo neznam,dali e ispravno?mnogu pozzzzz
Da,posle intervjuto vrabotenata od BG ambasadata vo Skopje preku telefon mi kaza preku toa brojce da proveruvam,I pisuva deka e za potpis od viceprezidentot,od pred skoro 2 god.iako vo protokolot go ima za dopoln.dokumenti,blagodaram mnogu!
Epa togash ne si vo toj protokol,zatoa shto broevite vo protokolot se od podnesuvanjeto na molbite,na dokumentite,a ne od brojcinjata za sledenje. Ti sovetuvam da se javish vo ambasada vo Skopje da prashash do kade ti e predmetot bidejki znae podatocite da ne im se azurirani,a ukazot da ti e izlezen.
Zdravo! Imavme intervju vo Bugarskiot konzulat vo Bitola. Me interesira dali nekoj znae za kolku vreme se dobiva brojce i pin? Ne ni kazaa nisto bidejki bese guzva najverojatno... Odnapred blagodaram
здраво Феминки, каде треба да се поднесат докоменти за ваѓање бугарски пашош и дали некој знае што докоменти се поднесуваат?
Ako moze nekoj da mi kaze uste kolku vreme treba da pomine od ko go smenat statuso na finalno razgleduvanje
1.Со што документи си? Отприлика за 2 месеци очекувај промена,или на дополнителна проверка или положително становиште,незнам со какви документи си,ама сега за сега само со документи од татко ,мајка не ставаат на дополнителна