Vo Skopje momentalno zakazuvaat za mart 2019. No ima edna dobra najava, i te sovetuvam da pocekas do julij, zosto vikaat deka od togas vo ist den ke bide poddavanje na dokumenti i intervju, a do togas spremi si gi dokumentite(proishod, izvodi dokaz za poteklo i sl. Neznam so kakvi dok planiras da podneses)
Ја иам и происход и државјанство од моите (јес да едно од овие е доволно), ќе извадам во меѓувреме уште потврда за неосудуваност и лекарски преглед ама едини "проблем" за ова од јули е што прво ќе треба да се закаже термин, така да се надевам нема да испадне на крај дека за година дена ќе ги закажуваат па сите чекаат на тој нов процес и на крај испадне исти курац али да се надеваме нема да биде така
На кој број вртете во конзулат за да ви кажат бројчето дали ви е излезено? Никој не крева коа звонеме... Или има одредено време кога може да се ѕвони?
Здраво на сите. Мојот статус е По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство уште од август и сеуште се нема сменето. Дали има некој ваков случај и дали знаете за колку време може да ми излезе државјанството? Инаку бев на интервју во октомври 2016 во амбасадата во Битола, а бројчето го добив во деќември 2016, преку татко бугарин. Постои можност да ме одбијат или што се случува зошто 6 месеци немам промена на статус? И некој ако знае кои статуси ми се следни?
Не се секирај 100% добиваш и тоа за скоро време.Со татко бугарин ти си по златна линија,и нема шанси да те одбијат. Следен статус ти е Советот по граджанство ви ја уважил молбата,предстои издавање на указ. А потоа ќе чекаш потпис од вицепрезидент и ќе ти пишува дека ти е издаден укказ со бр. ,,,,,,и дека треба да закажеш време и час за подигнување
Pocetniot status mi e veke godina dena , po forumi citam deka do sega trebase da mi se smeni ama nz sho e rab... Образувана преписка Nxxx/2017/xx.xx.2017 г. Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване.
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България Што значи ова?
Поубаво да си купам канапче за да се обесам, отколку да поднесам барање за бугарски пасош кој никој не ми гарантира дека ќе го добијам. Инаку има некој искрен тука и да каже на колку места ургирал за да дојде порано од предвиденото на ред? Ај ако има некој таков нека пише.