Zatoa ne si na dopolnitelna, jas juli bev na intervju i sum na dopolnitelna, imav rok do 22.01.2018 da dostavam. Kaj da e tebe treba da ti izleze drzavjanstvoto
Јас ги доставив основните документи и добив бг происход. Сега треба да одам пак во Софија и да ги доставам дополнителните документи. Инаку добив бг происход врз основа на сестра ми, таа има бг пасош. Сега ме интересира дали освен извод, пасош и лична карта од сестра ми ќе треба да приложам некаква потврда од бг здруженија гледам ги споменувате по темава?
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България Колку време се чека до сликањето.?
Па неможе да се каже точно,еден месец,два три во некои сличаи и повеќе,но да не те разочарувам ,дај боже како што кренале работите на побрзо така и тебе да ти потпишат указ.Ќе ти стои на статусот дека ти е издаден указ бр...... и да закажеш време и час за подигнување.Потоа треба во општина да пријавиш адреса и да ти излезе ЕГН (матичен број)па со матичниот имаш опција за еден ден (околу 100е брза постапка)8 дена или 30 дена да си го земеш. Е сега ред е да кажеш со какви документи си,и каде беше на интервју и кога. Со среќа
Не е за мене за татко ми е со документи од брат ми т.е преку син..На интервју беше октомври 2016 Ти благодарам на одговорите
Decki edno prasanje,a moze i dve-tri Sakam da podnesam dokumenti za proishod.Za pocetok imam izvod od majka,umrenica od dedo,pradedo,dokument od makedonsko-bugarsko drustvo od Bitola...sto drugo bi mi trebalo...dali da odam preku posrednici ili ne...i dali da cekam da se implementira Mk-Bg dogovor,za pobrzo da se dobie ili da pocnam??? Vi blagodaram na sekoj sovet...
Јас имам поднесено за бг.пасош преку 2 браќа. Првио пат за да поднесам бев на 13.06.2015 Потоа бев на 15.10.2015 Закажаа ми интервју за 02.02.2016 И од тогаш нема ништо. Ова ми го пишува што проверувам Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка,
Ti si staven na dopolnitelna. Toa e famozna dopolnitelna koga pocna da se koci procedurata. Vikaat da se odnese dokument original, vo ovoj slucaj uverenie za rodstveni vrski toa treba brakata tvoi vo opstina vo Sofija da izvadati ili izvadi original izvodi prevedeni na bugarski i legalizirani tvoj i na brakata tvoi i na roditelite
Јас навидтина незнам како ги даваат пасошите..Мислам дека се е срека татко ми поднесе преку син посредникот му рече дека тешко давале од син на татко а мој прв братучед поднесе преку брат му 6месеци пред татко ми преку истиот посредник одат..На татко ми излезе пасошот а братучед ми е на дополнителна Мое мислење е дека сепак се работи за срека ги има многу случаеви вакви
Здраво на сите. Предадов документи во Софија почетокот на 2017та, на основа на двајца родители со бугарско државјанство,и ми закажаа интервју за 6 јуни годинава. Ме интересира каква е процедурата после интервјуто и за колку време би го добил државјанството ? За пасош знам дека може уште истата ден по брза постапка да се добие...
Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Dali nekoj znae sto znaci ova i do kade e procedurata?