Na spisokot sto e izlezen so broevite za koi se baraat dopolnitelni dokumenti me nema.. Na intervju bev juni 2017.Ve molam za odgovor. Pozdrav
Toa znaci da si pocekas...treba da ti se smeni vo finalno razgleduvanje nareden status.obicno se meni posle desetio mesec od intervjuto ama ne mora da znaci taka kaj sekoj e razlicno
Toj status finalno razgleduvanje e naredniot , a potoa sto sleduva? Na kolku meseci pak bi mi se smenil statusot? Ti blagodaram.
Еве јас сум на финална уште од август, а сеуште ништо не се сменило, преку татко сум. Ништо не се знае кај секој е различно, кај некој неколку месеци некој година две...
Nesto si greska sigurno,nema logika da si pred dve godini bil na intervju a da si na zadolzitelna a pogore da vikas deka si so taj status edna godina...
По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство. Сега да се молам да не ме вратат на дополнителна и се ќе е во ред Читав коментари после ова кај секој различен е периодот за да се смени чекор понапред,така да ми останува само да си чекам и проверувам.
Ме интересира ако може некој да ми каже, кои документи се носат кога се оди на интервју? И дали воопшто има потреба од било какви документи да се носат? Нешто ми спомнаа, ама не сум баш сигурна.
Ne se nosat ama bas nikakvi dokumenti,samo odis da napravis intervju,osven ako si nasla nekoj star dokument sto moze da ti sluzi kako pocvrst dokas za dobivanje na drzavjanstvo
Здраво.Бев на 24 Октомври 2017 на интервју, овај статус од 12 Декември 2017.Имам подаено дукументи преку татко ми.Кој е следен статус и за колку време од прилика се чека за пасош.. Фалаа