Ова ми е прв статус што го гледам воопшто. Значи бројот излезен е во фебруар, минатата недела бев да го земам документот со број шо е. Не ни знам што би бил претходниот, сакав да и коментирам дека ова и е првичен статус дека ќе си чека
Хммм ова ептен чудно, ајде за убаво нека ее По моја претпоставка изгледа ја почнуваат новата процедура прему татко, што нема да чекат толку, ќе ги добиват до 6 месеци Пак ќе се распрашам утре ќе ве известам ако дознаам нешто
Се извинувам сега проверив тој статус е дека процедурата е започната и си влезена во системот. Последниот статус е мн сличен само пишува преписката е уважана, слични се. Се извинувам на збрката и лажната информација
Ова значи дека си влезена во систем на Министерство за правосудие и тек почнуваш со проверки. Моментално си на задолжителна проверка. После ова -неколку месеци -следи Финален преглед. После финален следи -Положително становиште,каде ќе треба да чекаш за потпис на подпрецедателката Јотова. После тек издавање на указ.
Здраво, од Август 2017 ми седи истиот статус, некој со слично искуство да не знае уште колку треба да чекам?
Momentalno se potpisani tie so april 2017, ova znaci deka ti e odobreno no nemozes da go podignes dodeka ne se potpise
Јас документи поддадов во Март 2017, прво на статусот пишуваше дека се обработува, па потоа од Август седи непроменет статусот. А што треба точно да пишува кога веќе ќе можам да подигнам?
p Epaa ako si so poddadeni dok vo mart, togash odi da si go zemes. Vratarot ke te prasa od koj datum si i ke te pusti ke si go zemes.
здраво на сите.јас сум нова тука .да прашам на интервју бев април 2017 бројчето ко ќе го проверам пиши преписката се номинира во процедура за задолжително согласение тој статус ми стој еве веќе година дали некој знај да ми објасни секаде пишува различно.
Epa ocekuvaj nekade krajo na april ili pocetokot na maj nekade ke imas promena.a sigurno si bila preku nekoj konzulat tuka vo mk.pozz
Znam jasno mi e deka e preku konzulat,pokasno se nosat dokumentite za toa kasnat so obrazuvanjeto.nemas uste mnogu cekanje,so sreka