@Sesil Ќе сакаш овде или преку лп да ми објасниш како ја тераше процедурата?Сама,со посредник? Тоа дека немаш потекло ми е од важност - и јас немам никакво потекло(по родители,баби, дедовци ниту братучеди)па сакам да знам дали има можност без потекло да се издаде пасош?
Со какви документи си ,кога беше на интервју и каде? За два до три месеци ќе ти се смени во Положително становиште,предстои издавање на указ,а после тој статус би требало уште еден месец до два да ти потпише Подпрецедателката Јотова и да си го земеш.
НА ИНТЕРВЈУ БЕВ ВО БИТОЛА КРАЈОТ НА МАРТ 2017. ДОКУМЕНТИ ИМАМ ОД ЧИЧКО И ИСКРЕНО МНОГУ НЕ СЕ НАДЕВАВ ОЧЕКУВАВ ДОПОЛНИТЕЛНА .
На дополнителна ги ставаа минатата година кога имаше застој,и дополнителната следи после финалната,но оваа година не би требало да има такво нешто,се надевам. А преписката кога ти е образована,односно кога ти излезе бројчето? Бидејќи за оние преку амбасада има разлика од интервју до датум кога се внесени во систем.
Се надевам веке се изморив. Бојчето ми излезе 2 месеци после интервјуто крајот на мај 29 мислам беше.
Каде се наоѓа Бугарска амбасада? И доколку маж ми има бг пасош дали може јас директно таму да поднесам барање?
Jas bev na intervju vo Sofia na 19.05.2017. So majka i tatko poteklo i seuste mi stoi statusot Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Do shto e problemot?
Многу застој имаше минатата година, сега е зголемена администрацијата и интензувно работат на предмети од 2014,2015 и 2016 кои имаат рок до јули да ги исчистат. Веќе има луѓе кои од мај 2017 ги ставаат на следен статус финален преглед, така да очекувај деновиве и тебе да ти се смени.
Zdravo druze na mene mi stoe deka oste ne rabotat za ovie od 2014 nema oste nikoj se pofaleno so promeni pozz
И јас ја добив истата информација од посредникот дека сега се ке тече побрзо..Ми рече дека сега ке немало поднесување за интервју туку после излегувањето на происходот ке се поднесувало право за државјанство..Колку е точно незнам вчера ја добив информацијата..Се надевам дека за брзо ке се среди се и сите што чекаме ке ги земеме пасошите
Има за жал многу прекратени кои не доставиле дополнителни документи односно биле со стари происходи или копии, но има и позитивно решени.
Девојки, ве молам која од вас била на интервју во скоро време да каже некои прашања од прилика што прашуваат. Порано било полесно, прашувале некои празници и толку. Сега како што слушнав било потешко... ви благодарам
Здраво на сите. Сакам да поднесам документи за бг пасош па ме интересира дали можам да поднесам преку вујко ми, на мама брат и? Некои велат неможе повеке така демек само преку татко мајка баба дедо? Знае некој нешто за ова?