@mari4yi на крајот на годината ќе оди на интервју. Ако до сега не се измениле нешто, можеш така да извадиш пасош.
Денес се пофалија со потпишан указ после проверка од Вицепрезидент. Па можеби и кај тебе ќе има промена деновиве,многу споро оди после тој статус.
Здраво, Дали некој знае колку време отприлика стои ваков статус: "По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство." Кај мене е вака мислам веќе еден месец а може и повеќе. Бев на интервју Април, 2017.
edno prasajne do site prethodno imav piseno ama sega me maci edna misla.. bev na intervju o4 mesec 2017 statusot nee smenet ama pasosot mkdonski mi pominal vo juli mesec dali to ima nekakva vrska posto neli imavme dostaveno i kopija od pasos ..? vo misla mi e mn
Имате ли искуство со овој статус Интервју беше Мај 2017, не е на дополнителна. Едит. Прочитав погоре и друг имал ваков статус.
Јас имам поинакво прашање. Дали некој е запознаен дали навистина се плаќа казна за повторно издавање пасош доколку стариот е истечен повеке од еден месец? Староот пасош истече во февруари.
Нареден статус после овој е: Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България . E сега колку време ќе стои статусот што го имаш постирано, не знам... најверојатно минимум 7-8 месеци. (најнеоптимистичко сценарио според мене до септември 2019. Се водам по тоа дека ваквиот статус се смени со статусот што ти го постирав дури овој месец кај лице што беше на интервју 12.2016...)
Dada jas imam Koga se pojavi taj status i se smeni za 2 meseci .. Pa mi se pojavi ovaj na sl.. Status. I segaa cekam 6 meseci so ovaj status vo januari 2018 god se dostaveni i dok.. I pak e isto kaj menee seaa..
Од февруари ми стои вака, знае ли некој уште колку ќе чекам? Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България