Од два до четири месеци за потпис,само ако не те стават на проверка од Вицепрезидент. Со што документи си ,каде и кога беше на интервју(ако си преку амбасада кога ти беше образувана преписката односно кога ти излезе бројчето) ?
Бев на интервју во декември 2016 во Софија во министерство за внатрешни работи, бројчето не се сеќавам, со потекло од брат ми, тој има веќе пасош.
за 2 недели сум на интервју каде се вади потврдата за неосудуваност и дали во неа треба да пишува за што е лекарското увериние каде се вади
Сведителство за осудуваност од Суд ,потоа Сведителство за Осудуваност од Полицискиот Орган (дека во моментот на вадење на документот нема кривична постапка против лицето), Медицински документ со ХИВ тест го видов ова ве молам објанете дали овие документи се потребни
Potvrda za nwosuduvanost se vadi vo sudot I da treba, da pises deka e za bugarski pasos, a.lekarsko ja od kaj. Maticnata vadev, posle treba semg na notar da nosis da se zaveri
Дечки што е работава прв пат поднесов документи 4 октомври 2017, уште немам никакви информации за 2 пат кога треба да отидам. Нели после 6 месеци се одеше 2 пат? Дали застој има, или посредниците нешто матат? Некој знае што се случува и зошто толку се одолговлекува работата? Поздрав убав ден
Treba da cekas da ti se potpisat na proishodo sigurno.moj drugar podnese na 31-03-2017 I od avgust mu stoi deka e ispadnat vo faza na izdavanje I nikako da go potpisat,pozz
Pa mn se cekaaa .. Nelee mozee so parii da se dadat poveke i da se zemee.. Nema le nekoj covek so pojaki vrskii u bg.. ??