Zdr,sakav da prasam predhodno mi pisuvase predstoi izdavanje na ukaz,a sega pisuva na proverka od viceprezidenta.dali nekoj znaj sto znaci toa?fala
Zdravo jas sum na intervju juli mesec dali ima nekoj so bil vo skoro vreme i koi prasanja gi postavuvaat od prilika kako e dali e tesko?? Fala vi unapred imajte ubav den
Ne e nisto strasno,znaci te prasuvaat samo osnivni podatoci ,praznicite na Bugarija,i sto si po nacionalnost-znaci bugarkadali imas rodnini vo Bugarija ,ako imas, imas ako nemas ,nemas.5-10 min.brzo odi.se najdobro.
Женски, цело време мислам да прашам. Во моментов планирам одмор, и многу ми е страв што ќе се случи ако ме викнат за интервју, тогаш кога сум резервирала за одмор? Кои се опциите, можно е презакажување? А баксуз сум страшен. Инаку однесов документи почеток на октомври, и од тогаш нема ништо.
Јас бев на интервју на 12.04.2018 во Бугарската амбасада во Скопје. Освен прашањата што ти ги имаат наброено ме прашуваа за позначајни историски настани, со кој граничи Бугарија, какво уредување има, планирам ли да живеам во Бугарија и каде, скоро сите прашања што ми беа дадени да ги научам од посредникот. Пред мене имаше уште една дама и нејзе и ги беа поставиле скоро истите прашања.
Koga podnese dokumenti ne ti dadoa nikakov list? Jas koga podnesov mi dadoa list so vreme i datum na intervju. Kade podnesuvase? Preku posrednik ili ne
Jas bev na intervju posle edna godina, ima mn molbi i non stop ima zastoj se nesto izmisluvaat,menuvaat. Cekaj rano ti e uste, sega za intervju se ceka batem edna god
Преку посредник, да. Само што терминот за интервјуто подоцна накнадно го дознаваш, не кога прв пат поднесуваш документи, поправете ме ако грешам.
Neznam kako e so tvojot posrednik. Jas koga odev so mojot posrednik site sto bevme ni dadoa list kade sto pisuva koga ke e intervjuto. Toa bese na vtoroto odenje
Нема ле мекој човек што може да му се плати за пасош да заврши раб.. Тие што чекаме на дополнителна кај бугаритее можее со пари.. Ако не бива со малце може со повеке пари.. Само дали има таков посредник ??
Јас сум била само еднаш, не два пати. Ти кога си била втор пат ти кажале за интервјуто, јас тоа го чекам уште.
Epa rano e uste, jas bev prv pat pa posle edna godina vtor pat pa posle edna godina . Vo 2017 februari na intervju, pa posle 11 meseci mi izleze proishodot i sega veke mesec dena cekam potpis od vicepresidentot
Eптен зависи кој период ќе го погодиш. Некои од кога ќе отидат прв пат, чекаат за интервју 3 месеци, некои пола година, некои 2. Не знам што да мислам и очекувам...