Според ваши искуства и сознанија, дали е подобро да се оди преку Софија или преку амбасадата во Скопје? Што е разликата? Има разлика и во цена? Дали треба посредник и за преку амбасадата во Скопје? Тенк ју
Zdravo na site dali moze da se aplicira za bg pasos so dokumenti od prva bratucetka, slusnav spekulacii deka imalo nekoj nov zakon spored koj mozelo samo preku roditel ili so stari bugarski dokumenti (voena kniska i sl.)? dali nekoj sigurno moze da mi potvrdi za da ne gubam pari i nervi za dzabe? Vi blagodaram
Zdravo bev na2-2-2017 naa intervju pred mesec dena mise smeni statusot vo finalna proverka ima li nekoj info do kade e rabotava stignata fala pozz
Sega cekas da ti se smeni za ukaz odnosno nareden status ti e. Prestoiz izdavanje za ukaz na viceprezidentot na R.B. za mesec dva ke ti se smeni pa posle uste dva tri meseci dodeka da ti potpise viceto i toa e toa odis da se slikas i za mesec dena omas pasos/licna karta . Jas i ti sme tuka nekade.
Decki izvinete sto pisuvam na latinica Deneska vidov deka e smeneto i kaj mene na Proverka od viceprezidenta.... kolku bi mozelo uste da cekam do sledna promena... ? Znae nekoj sto znaci ? Fala vi.
zdr nov sum ovde vo forumot moze li nekoj ako znae da mi objasni za statusot sto mi go pisuva taka e veke 2 meseca i sto sleduva potoa odnapred blagodaram za informacijata
На која страна се гледа, за интервјуто кога ми е закажано и дали сум поминала? Имам бројче и пин ама не знам на која страна да гледам Што прашуваат на интервју?
Kako mislis koga ti e zakazano i dali si pominala? Koga ke odis na intervju ke znaes dali ke pomines ili ne a za zakazanoto ako si preku posrednik toj ke ti kaze . Inaku na ovaa strana se proveruva http://publicbg.mjs.bg
Маж ми има бугарски пасош. Се јавив во Бугарска амбасада да прашам што е потребно за да извадам и јас и ми рекоа дека не може. Само ако имам мајка, татко, баба, дедо... од маж не може. Начин?
Не важи веќе тој закон, не може преку први братучеди,вујко,чичко,сопруг,брат....само по прва линија: родители,баба и дедо,прабаба,прадедо и со бугарски документ (свидетелство, венчаница,крштеница,воена книшка и сл.) Се јавив во бугарска амбасада и ми го кажаа ова.
Ako ti e za preseluvanje vo stranstvo nemas potreba od bug pasos mozes i so makedonskiot kako negova sopruga.
Jas bev na intervju na 9/2/2017 zatoa ti rekov tuka sme nekade, jas cekam za potpis a ti? Na finalna si?