Ме интересира за бугарски пасош, државјанство, бидејќи имам можност да извадам односно имам документи, дали има некои негативни последици или некои пречки после во однос за работа во Македонија. Дали ќе претставува некаков проблем за во било што во иднина двојното државјанство?
Da da Ja sum na finalna jas bev na 22 2 nekoj den potebe ti kolku vreme cekase datise smeni od finalna na potpis
Pa i jas mie smene skoro 2 meseca daj boze dase smene sto pobrzo jas i ti nesme mn razlika ti kade bese na intervju
Колкави се шансите да ме одбијат или да ми одобрат бугарски пасош доколку никој од фамилијата или блиски роднини нема бугарски ...фала многу. Позз
Jas bev vo bitola i sega vo 6ti mesec pravam tcno 2 godini od koga mise podadeni dokumentite a od intervju godiba i 3 neseci do sega
M Mojot posrednik vika dokolku se nema poteklo da ne si gi frlaat parite dzabe i da ne gi lazat posrednici ke sredat .
Здраво дечки.Ме интересира да ли некој знае како и каде треба да се упатам за подигање бугарско држављанство а потоа воедно и поднесување за пасош и лична карта(сликање).Имам добиено указ за државјанството.Треба само да закажам online термин за подигање.Сега само ме интересира каде да одам точно во Софија кога ке закажам? Фала однапред.
Оние што биле на интервју во Битола после колку време од интервјуто добивте некоја информација? Мене не ми дадоа никакво бројче ни ништо, ми рекоа само ќе ви се јавиме за месеципол или два ама нема ништо. Да се јавам јас во конзулатот да прашам м?
javise vo konzulatot moras da imas brojce jas cekav 2 meseca za brojce se javiv i mi kazaa deka e izlezeno mozes da dojdes dasigo zemes