Фала,па да ви се врати! Потекло имав од татко ми.Сега само да ме подоправи некој каде да се обратам за подигање држављанство.
@S123 ако одиш преку посредник прашај го него ако не јави се во Софија во министерството ке ти објаснат се
Женски има ли некоја бројче/контакт од Бугарски конзулат во Битола. Бев февруари на интервју па да се јавам сега да прашам за бројче дали ми излегло.
Што ќе биде сега со закониве во Бугарија, кажаа на вести дека ќе ограничуваат со плаќање на даноци и сл.?
Проверка на странаава? http://publicbg.mjs.bg/ и кога се најавам на молба и номер ми излегува датумот на интервјуто и некој број. А под тоа има: Преписка N:/година:Търсене на преписки подадени по консулски път Въведете номера на преписката във формат „номер/година“ . Пример: „231/2014“. И кога го напишам бројчето кој е до датумот на интервјуто, ми пишува нешто дека нема остварено. Како да знам до каде ми е процедурата?
На овој број се јавува за бројчето , 59ден е минута ама за 1-2минути завршуваш со разговорот - 058058555
Decki denes mi se smeni statusot .. Na intervju april vo konzulat bitola obrazovana prepiska juli. Dali nekoj znaj sto znaci statusov i kolku vreme se ceka
Распрашај се има адвокатка во Софија, таа е бивша вработена во министерсвото Булгарите во чужбиина, е сега она средува се и мн побргу средувала работа него овие нашиве со не носат, касно ја разбрав, а сите завршиле работа со нејзе
Jas sedev dva meseci so vakov status i posle mi se smeni za ukaz odnosno sega cekam potpis od vicepresidentot. Sega ili ke te vratat na dopolnitelna a se nadevam nema ili ke te stavat na ukaz i posle otkako ke go potpisat ukazot se pravi licnata karta/pasos itn. Srekno
I jas sum so istiot status nese znae kolku vreme se ceka moze dase 3 meseci moze dase 8 nisto nese znae
Јас бев 8 месеци со ваков статус, ама изгледа во последно време убрзаа на другарка ми и се смени за непуни 3 месеци. После ова ќе ти се промени дека молбата е уважена и се чека потпис од вице или ке те стават на дополнителна (не дај боже). На следниот статус се чека 2-4 месеци па кога ќе ти потпише вицето одиш да си го земеш државјанството и закажуваш сликање за пасош. Со какви документи си?
колку многу се плашам секаде различно казуваат .. со од клубот документи . некој поминал некој не изгледа игра на срејќа е ова.
Немам искуство со такви документи, ама зборуваат одбивале. Ајде белким ќе имаш среќа ти, само да не те стават на дополнителна