сите се надеваме на позитивно..мора да бидиме сите позитивни до крај да не си прајме негативности одиме на позитива..тие што се на дополнителна да моментално да дрзиме среќа на сите да излезат што побрзо.. штом имаме подаено за пасош со некоја цел и надеш сме.. мора да се охрабруваме и да бидиме позитивни . позз до сите
Да бидеме позитивни, ама и да бидеме реални, следам на кајгана доста одбиваат во последно време тие што не се преку златна линија, секако не можам да тврдам дека ја пишуваат вистината. Сепак ти посакувам среќа, дај боже сите да добиеме. А дополнителна проверка е кога место совет или вице место да ти одобри државјанство, ти ги враќаат документите на проверка поради не веродостојно сродство, не оригинал документи или кој знае ти што други причина смислуваат, и на таква проверка можеш да заглавиш од неколку месеци до неколку години. Туку некој да се пофали со потпишан указ?
Здраво бев на интервју на 19.05.2017 , веќе 13 месеци скоро сум на истиот статус "Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване." Мајка ми , татко ми и сестра ми имаат бугарски пасош. Не ми е јасно зошто сеуште не ми е сменет статусот , некој да ми објасни?
Истиот месец и мајка ми беше на интервју. Неколку месеци веќе и е сменет овој статус, има нов статус.
Исто, на 228../2016почнува и кај нејзе. Стварно не знам што да ти кажам. Сакав само да ти споделам дека од таа тура веќе започнале да менуваат статуси.
Zdravo... Pred nekolku dena mi se smeni statusot... Kazete mi uste kolku treba da cekam za do slikanje?