I jas sum preku brat mi i go imam istiot status eve za 10 dena 3 meseci se nadevam brzo ke ni gi potpisat i nema da ne fatat letnite odmori
После тој статус следува проверка од вицепрезидентот наР.Бугарија И јас мислев дека тоа е последно но не Татко ми веке 2 месеца ена проверка од него А тој статус што го имате постирано дека сте поминати му стоеше 2месеци и некој ден Срекно
Na nekoi gi potpisuva viceto a nekoi gi vrakaat na proverka , dve razlic i rab se nie da se nadevame na pozitivnata hah
Е тоа незнаев..Бидејки на татко ми му пишуваше дека е разгледано с положително становиште и потоа му се смени проверка од вицепрезидентот
Da za zal vice to vraka na proverka, samo izmislu gluposti taa i ne se zbae kolku meseci moze da sedi so toj status
Ima li nekoj informacii za tie sto dale dokumenti 2015 a posle bile vrateni na dopolnitelna ...vo meguvreme imam dostaveno v.kniska od pradedo...Pozz
Zdravo bi sakal da prasam nesto Проверка от Вицепрезидента на Р България mi pisuva veke okolu 12-13 meseci... dali nekoj znae kolku se ceka da se smeni ovoj status i sto sleduva posle ovoj status... fala
Овој месец треба да одадм да си го земам гражданството, ми рекоа дека таму се поднесувло и за ЕНГ (матичен број) и дека они по службена пат испраќале во општината која ќе ја наведеш и после само си го подигнуваш од таму ЕНГ -то и адресата. Дали е точно ова или сепак треба да се оди во општината за да се пријави адреса и ново ЕНГ. Исто ми рекоа дека не е потребно извод од родените. Ова ми го кажаа во Бугарската амбасада во Скоје. Поздрав!