Malku e slozen mojot pat do bugarskiot pasos 2013 prv pat dadov dokumenti, vo 2015 me odbija za proishod. 216 posnesov povtorno, juni 2017 na intervju, 10 juli 2018 promena vo ovoj status.
Zdravo. Jas sakam da podnesam dokumenti za bugarski vo ambasada vo bitola. Se javiv denes, ke obezbedam se samo ne ja razbrav kolku e taksata za vo ambasada sto se uplaka vo Uni? 15 ili 75€? Inace so bugarski pasosi se tatko mi i brat mi pa na nivna osnova baram bugarski. I uste nesto, sakam da baram po itna postapka. Koja e procedurata za itno i dali se doplaka plus...
vidi sto tocno neznam samo znam deka nemase nikoj so BG dokument a i e priva vo familija sto vadi BG pasos, sto i kako gi spremil dokumentite posrednikot i toa neznam.
Претходно пишеше дека молбата е разгледана и дека претстои издавањето на указ на вицепрезидента. Исто како на сликата од претходната страница
Zdravo na site, statusot mi e По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство. Sto e sleden status? Cekam promena od april mesec Vi blagodaram
Vašiot. Bev intervjuiran vo dekemvri 2017 godina i mojot status e Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Koga dekretot može da bide podgotven?
Jas bev februar na intervju 2017 god a istiot status mise smeni april 2018 god cekav godina i 2 meseca
Здраво после 4години конечно статусот ми се смени од дополнителна проверка во финална сега кој статус следува , инаку од 2014 сум година како имам поднесено со документи од прв братучед