јас бев на интервју во 7.2017, овој статус го добив крај на октомври 2017, сега на почетокот на месецов ми се смена во „По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство'' следен чекор не знам кој е, кој знае Ве молам за инфо
@marina22mk И кај мене исто стои статусот По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство''.Ми се смени пред околу 10 дена,дали некој знае информација кога би ми се сменил повторно и што е следната промена ?
Zdravo. Statusot mi e smenet vo pozitivno stanoviste. I pisuva vi predstoi izdavanjeto na ukaz. Sleden cekor sto e? I kolku vreme ke cekam? Vi blagodaram
Cestito!!! Me interesira da li nekoj znae dali so ovoj status e veke sigurno il pak moze da te vratat nazad
Eпа, не можам да ви се изначудам, дали јас сум будала, или што е?Си зборувате како да вадите македонски пасоши. Тоа треба да се прекине.
Zdravo, jas samo sto izvadiv bugarski proishod, dali moze so ovoj dokument da izvadam bugarska licna karta? I kako ide taa procedura? Dali nekoj od vas ima iskustvo so ova? Fala mnogu!
Zdravo.koga proveruvate za stranicata dali go vnesuvate samo parolata i potrebitelskoto ime ili klikate i podole kade sto pisuva prepiska dali mora i toa?jas koga proveruvam mi pisuva uste vicepremierot a ako go kliknam i toa dole so prepiskata mi pisuva na ednoto nema takva prepiska a na drugovo deka e isprateno vo avstrija?pozdrav
mozes! prvo treba da imas obezbedeno adresa zivealiste vo BG obezbedeno. pa potoa se aplicira za BG viza D. od koga ke ja dobies vizata ides vo BG vo policija za da dobies MB i da izvadis LK.
Mozes da izvadis privremena licna karta, koja sto ti sluzi za rabota samo vo Bg, se zavisi za sto ti treba.