Ako si staven na proverka od Vice sto status treba da stoi i od prilika kolku vreme trae taa proverka?
Site sto pisuvaat za proverka od vice trae od 1 do 2 meseci, a posle.ili ti potpisuva ukaz ili ti dava otkaz
Znaci posledniot status do pred nekoj mesec bese "polozitelno stanoviste se ceka izdavanje na ukaz od viceprezidentot" i na toj status viceprezidentot ili ti potpisuva ili ti dava otkaz, e sega vovedoa i status "proverka od viceprezidentot", megutoa kako sto sledam na forumi ne site.odat na toj status, tuku od "polozitelno" direktno.zimaat ukaz. A koj e kriteriumot za da te stavat na proverka ne znam, zasto jas sum na proverka eden mesec imam voena kniska, a i uste dvajca sto bea na ist den so mene na intervju i tie se na proverka iako i tie imaa stari dokumenti
Od kade apliciravte za proishod i za kolku vreme go dobivte? I kolku vreme se ceka za intervju potoa i preku Sofija e toa ili?
Au stvarno nz sum zaboravila.znam deka vo mart 2017 bev na intervju posle edna godina se smeni statusot am sega me stavija na proverka.
А јас бев на интервју на 19.05.2017г. и уште ми е тој статус веќе година и 3 ипол месеци. Што е проблемот незнам , некој да ми помогне?
Здраво Дали некој знае што е следно ? Преку Битола сум и не знам дали сега закажувам за во Битола или треба да одам во Софија за да си го земам указот . Секој совет добро би ми дошол . Благодарам
Pa preku koj gi pravese dokumentite toa vo bg se zakazuva za maticen br licna karta pasos kolku vreme cekase od intervju neka tie so sreka
Јас не сум воопшто против ова. Читав мислења како некои патриоти се не сакале не оправдувале бугарски пасоши, едно, друго. Јас знам дека од патриотизам не се живее!! Дедо ми глумеше патриот и не си започна постапка и сега 1000 пати го проколнува тој ден кога не влегол низ таа врата. Јас искрено ако би била во состојба да бирам еден пасош од двата што ги имам, би се откажала од македонскиот. Немам никакви услови за ништо во оваа држава и не ме задржува ништо овдека освен фамилијата. Бугарскиот пасош ми дава опција да се спасам од оваа веќе пропадната држава.. Сегашната власт ја влече наназад државава и не се знае утре задутре што ќе биде, а вака со бугарскиот пасош има можност за работа во странство која ќе биде далеку по платена и со која ќе имаме подобар живот.
Па целата процедура ја почнавме сами без посредник. Чекам многу време. Имав интервју април 2016 во Битола и тоа е се дури денес го добив овој статус. Можеби грешката беше што не отидов дирекно Софија што идев преку Битола.
N nema vrska ima mn preku bitola pak zemaa mu ispadna se ti treba sega dasi zakazes termin i da odis dase slikas javi se vo ambasadata vo sk ili vo bt i ceti objasnat