I mene vcera od proverka na vice mi se smeni vo polozitelno povtorno, dali znaes kolku bi se cekalo sega
Iskreno so site izmeni i gluposti sto gi izmislija veke ni jas neznam ama bi trebalo najmn mesec/ dva
M koga tocno b CESTITO koga bese na intervju i dali pamtis kako ti se menuvaa statusite , dodeka da ti go potpisat ukazot
Na intervju bev 09/02/2017, posle 11 meseci mi se smeni statusot vo zadolzitelna pa posle 2 meseci mi se smeni i cekav potpis od viceto pa posle 2 ipol ili 3 meseci me stavija na proverka i od 29 juni do vcera cekav i denes potpis. Vaka otprilika. Fala i kaj tebe da ti se vrati
da ne znae nekoj kolku vreme se ceka od konzulat vo ministerstvo da stasaat dokumentite cekam 5 meseci poz
Vcera potpisan ukaz, dokumenti od Veliko Trnovo od dedo, intervju fev 2017, finalna januari 2018, polozitelno kraj na mart 2018, proverka od vice kraj na juni 2018 do pred dva dena i posle eden den pak na polozitelno i vcera potpisan ukaz...
А јас ти спремав еден реферат хахаха .Баш чекам во институција за странци оти сум со мк пасош а да бев со бг ќе си бев на работа.Сега во сабота ќе треба да работам
Decki da ve prasam tie sto ste preku posrednici dali koga odite da vadite pasos plakate vie tie prevodi i zaverki vo bg ili plaka posrednikot. Zvuki smesno ama sakam da znam
Decki vie sto veke imate zemeno pasost kolku vreme cekavte za maticniot broj? Dali ima brza postapka?