Treba da odneses i toa pobrzo, zasto ako te stavat na nareden status deka imas polozitelno od sovet po grazdanstvo togas veke ne mozes da dostavis a samo so vujko dokumenti ti e rizik veke koga imas star dokument, taka da najbrzo sto mozes dostavi ja licnata karta
здраво,линкови јас лично немам,ама имам тел. број од лице што работи со буг.документи,евентуално можеш да пробаш сама,ама тешка работа,работа преку човек вистина поскапо е,ама не се замараш со бркање документи,само си ги поднесуваш...
zdr imam pominato intervju februari 2018 sega mi pisuva obrazuvana prepiska prepiskata se namira po zadolzitelno soglasavanje za kolku otprilika treba da se smeni i da izleze
a dali ako sega nakando odnesam ke me vratat pak na zadolzhitelno polozhenie, zoshto koga proveriv vidov deka sum na finalen eksperten pregled ili ke si prodolzhat so procedurata kako sho si e redot?
Zdravo, go dobiv brojceto i sega na dokumentot sum zapisana so greska prezime, vo ambasadata mi rekoa da pratam mail so skeniran pasos, e sega prasanjeto mi e dali tpa ke vlijae na postapkata, da se pauzira ili stopira? Imal li nekoj vakvo iskustvo do sega?
ZdravO da prasam nekoe iskustvo imav podneseno uste vo 2004 god i vcera bev vo sofija da prasam vo minisrerstvoto za drzavjanstvo me najdoa i mi kazaa deka pominati se 14 g i procedurata e prekinata bidejki nemam dostaveno nekoj dokument a vo ministerstvoto na bugarite vo stranstvo mi rekoa deka ako podnesam dokumenti kako za prvo podnesuvanje ke gi napravat duplikat i ke mozam da go zemam drzavjndtvotoi o deka taa procedura e pobrza
Здраво дечки, татко ми има бугарски пасош, сега сакам и јас да извадам. Се јавивме во амбасада и ни дадоја два броја потоа се јавивме на еден од нив (пошто другиот цело време беше зафатен) и жената рече прво треба да се преведат потребните документи и тоа чинело 1200 денари и ни даде број 058058555 и ни рече дека на овој број се закажувало интервју (не сум сигурна, татко ми зборуваше) и требало да исчитам нешто по телефон (матичен број, дата на раѓање и др..) сакам да прашам што поточно треба да имам до мене кога ќе се јавам на овој број затоа што било 50 денари од минута.. ве молам одговорете ми ако сте се јавиле на овој број, ако имате искуство. Ве молам без говор на омраза, немам воопшто искуство. Ако знаете што треба да исчитам по телефон одговорете ми ве молам. Исто така ако ги знаете прашањата од интервјуто пратетеми ги. Ви благодарам.
Исто така тетка ми вадеше пасош преку друг човек (не се во никакво сродство) и ние се јавивме кај него и тој рече дека јас секако ќе добијам пасош за 1 година и 4 месеци. Јас сум полнолетна а татко ми има бугарски пасош 15 години. Инаку се јавивме за да ни кажи како оди процедурата и нормално за порано да ни закажи интервју.. може некој од вас да ми ја објасни цела процедура како оди ако има еден родител со бугарски пасош? Јас не очекував дека волку долго ќе трае цел процес ако имаш еден родител со бугарски пасош..
Интервју моментално закажуваат мај 2019 Јас чекав една година за происход планирај и тоа Нема таму брза постапка и дали си преку татко, брат, дедо постапката е иста за сите За бројот незнам да ти кажам јас одам преку посредник
Извини, а што е тоа происход? Сигурно знам за што се работи, ама не сум знаела дека происход се вика хахаха.. ако можиш кажи ми што поточно е потребно за происход. инаку ако имаш бугарски претци тогаш не е толку долга постапката, не е исто да вадиш пасош преку роднина, родител и посредник. Можда преку роднина е малку подолго, ама преку родител секако се добива полесно. Тетка ми вадеше пасош преку посредник и чекаше 3 години..