Zdravo decki, denes posle 5 meseci cekanje mi go potpisaja ukazot kazete mi dali jas treba elektronski da zakazam termin za da go zemam drzavjanstvoto ili toa treba da go napravi posrednikot? Ako treba jas togas kade( na koja strana) da go napravam toa... vi blagodaram
Na istata strana na koja proveruvase, ima ZAPISVANE koga kliknes ke ti izleze del od tvoite podatoci a del treba da popolnish, i skeniran pasos vo .jpeg format mislam deka bese. Izbiras datum i cash koj ti odgovara i ides vo MP na salter 4 si go zimas ukazot. Pri podiganje na ukazot treba da imas plateno taksa za polucavanje na ukaz koja e 50 leva plus 6 leva provizija mislam bese jas plativ vo Dsk banka ili vo koja bilo moze i treba da imas adresa, treba samo da ja znaes adresata bidejki tamu ke ti dadat livce na koe ke ja napises adresata koja ke ti bide vo Bg. Ako nemas adresa moze da se pises na sluzbenata, Opstina Sredec, ul. Lege br.6. Najdobro kazi i na sluzbenickata tamu deka ke si na sluzbenata adresa i taa ke ti pomogne. Celata rabota za podiganje na ykazog trae 5 min. Mozes vo ist den da podneses i za Egn vo Opstina Sredec, tamu plakash 30 leva na salter vo opstinata. E sega mene mi rekoa deka za podnesuvanje za Egn treba izvod moj preveden i legaliziran (28 leva) no koga otidov vo opstina za da podnesam za Egn ne mi go pobaraa. Otkoga go zemav Egn brojot (7-8 dena cekav) i otidov vo sluzbata za slikanje za pasos tamu mi pobaraa izvod preveden i legaliziran. E sega dali ke ti baraat vo opstinata izvod pri podnesuvanje za Egn ne znam, mene ne mi pobaraa. Pred da se slikam zedov od istata kancelarija formular koj go popolniv (ima primerok na zid zalepen vo hodnikot kako i sto se popolnuva), posle uplativ na salter za brza postapka za 3 dena da gi zemam (126 leva) i se slikav. Mozes celata rabota sam da ja teras ili so posrednik, vidi kolku razlika ke ti izleze vo EUR
imam bratucetka so bese na intervju vo oktomvri 2017 uste nema nikakvi promeni stoi prviot status nepromenet a mozete li da mi kazete kade se proveruva ve molam posto gledam deka imate informacii so dati i godini i sigurno ima strana za proverka odnapred blago daram
ја го следам мојот број на интернет сајтот на министерството з аправосудие. А ова се се информации од други членови од кајгана со кои без во контакт,, опсесија з а бг пасош. проверени и точни информации. http://publicbg.mjs.bg/ внесуваш број на молба и парола која ја даваат кога аплицираш за интервју, а каде и да е ке и се смени..
ok a nema li strana na internet na koja moze da se prati do koja godina se dojdeni ili koi molbi se na pregled i slicno
a da ti kazam uste edna cudna informacija imam komsija koj bese na intervju vo april 2017 nema da veruvas dobi drzavjanstvo
Ako moze da spodelis dali bese na proverka kaj vice(kolko vreme) ili direktno od polozitelno ti e potpisan ukazot
Здраво Веќе 1 месец ми е земен указот од Битола и сеуште чекам за адресна регистрација/матичен бр и пасош.Дали некој има искуство и знае колку време се чека од земањето на указот од Битола до пракање на документите во Софија?