Интервју 13 март 2017 година, од почеток на јули на проверка од вицепрезидента, во четвртокот ми се смени во положително, а утредента во петокот потпишан указ. Потекло од брат ми, одев преку амбасадата. Имам неколку прашања.. Дали може указот да го подигнам во Скопје? За сликање и подигање на пасош претпоставувам дека мора во Софија? Колку би траела сега оваа процедура додека да го подигнам пасошот? Да си дочекате сите потпишан указ
И јас го зедов указот пред месец и таму во БТ ми рекоа за 5 месеци дали ти дадоа број и дали се имаш јавено да прашаш
Да ми дадоа број сеуште се немам јавено но имам посредник кој прашал во Софија и сеуште нема ништо.Затоа прашувам доколку некој знае колку време се чека.
Mene mi izleze ukazot pred nekolku dena ama sega imam drug problem, ne mozam da si napravam rezervacija na stranava za da go podignam sofija, mi pisuva “The upload has been canceled by the user or the browser dropped the connection.” Probuvam i od eden i od drug kompjter , telefoni, de slikata ne mozi da se uplodira ( ja skenirav vo site formati sigurno ne e toa problem) de ovoj tekst. Nekoj so prethodno vakvo iskustvo
I od kompjuter se boram, i namalena e jpeg i png format ama dzabe... formatot goleminata e vo red ama pak ne moze...
Skenirana e , se e kako so treba. Ne znam dali e do stranata ili ne mozam da se zakazam deka vo konzulat Bitola bev na intervju. Ama mislam deka ako go pustaja Bitola ke pisuvase da si go podignam od konzulat bez opcija da smeam da tezerviram
Neuspesno seushte, najverojatno problem so sistemot imaat, bidejki dokolku ne e taka datumite i slobodnoto vreme za rezerviranje ke bese rezervirano od nekoj drugi...
Види јави се во министерство за правосудие во Софија или прати им мејл +359 9237 555-централа +359 9237 455-дирекција бугарско државјанство bgcitizen2@justice.government.bg Зошто ако ти го пратат во Битола ќе се утепаш чекајќи.
Здраво сакам да прашам нешто , моментално сум на овој статус "По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство" Бев на интервју на 19.05.2017 а првиот статус ми се смени пред 12 дена на 10.10. Дали некој има информации колку ке ми стои овој статус и дали на некој му се сменил истиот во скоро време и исто така сакам да знам кој е следниот статус , инаку јас сум преку мајка , татко а исто така има и сестра ми. Благодарам однапред.
Мајка ми беше на интервју 15/05/2017 и од крајот на јули месец е на проверка кај вицепрезидентот. Изгледа дека процедурата кај секој е индивидуална.
Neka ocekuva za brzo ukaz majka ti ,(ako bila na intervju maj vo Sofija) sega go rabotat maj mesec. Pozdrav i srekno
Денес посредникот носеше дополнителни документи и на молбата шо ми ја прати како слика видов дека во број на преписка испуштил една бројка, т.е последната цифра - пример 10500 е преписката а тој пишал 1050. Името презимето и датумот се точни во молбата. Според вас дали ќе има проблем и дали некој има слично искуство ?