Zdravo znae li nekoe devojxe od forumov kako mozam i preku kogo mozam da izvadam bugarski pasos prilicno pobrzo i da iskoci sigurno?ve molam za sekoja informacija e dobredojdena Fala mnogu odnapred
Јас бев на интервју 25.05.2016 со статус дека сум на дополнителна сум веќе една година? Да очекувам и јас или ..гледам имате повеќе информации. Благодарам
Никој не може да ти гарантира брзо и сигурно Ова ти е како игра на среќа, кај некој побрзо кај некој побавно, како ќе ти се погоди.
Јас од многу обврски и радости не кажав дека успеав да се закажам на 20ти ноември за подигање на указ, како ќе оди од подигањето до пасош на рака ќе напишам отприлика за 1 месец. Поздрав со среќа на сите
Zdravo Nova sum na forumot Sakam da prasam dali nekoj ima informacija za kolku vreme otkako si na intervju izleguva pasosot. Jas vekam veke 16 meseci od intervju a pred 4 meseci mi se smeni statusot deka odobreno mi e od Sovetot i cekam potpis od Vice Pretsedatelot. Pomos i ocajno mi treba pasosot
Odam preku tetka dokumentite mi se vo red no nikako potpisi Vice pretsedatelot. Od 10 Juli mi e smenet statusot samo za potpis
Posle 10 Noemvri ocekuvaj najsigurno togas ti se polni 4 meseci od polozitelno, ako ti se smenil statusot 10 juli
zdravo Gledam ima dosta patilci na forumot pa bi sakal da prasam kako odi procedurata za privremena bugarska licna karta i pasos posto bev na intervju vo juni i sega treba da cekam a imam poteklo od tatko mi i majaka mi i dvaicata se so bg dokumenti Blagodaram
Zdravo! Imam intervju vo ponedelnik pa ako ima nekoj koj bil na intervju ovie meseci da mi kaze kako e dali postavuvaat mnogu prasanja. Nekako panika me fajka
11 month after interview in sofie and the status has not change. Its still in The case file is in the process of obligatory reconciliation.
Кога ти се смени овој статус? Кога и каде беше на интервју? Со овој статус ќе чекаш 2 месеци и после ќе ти се смени во положително становиште и ќе чекаш од 2-4 месеци за потпис.
На интервју 17.10.2017 во Софија. Статусот го приметив пред некој ден. Немав проверувано неколку месеци. Како и да е Ви благодарам на одговорот.
Expect every moment to change in to final decision . After it is changed , you will wait for 2 months, and it will change to approval, and you will wait to sign your citizenship for 4 months.Than you can take it, anf and you will need to check for address in Sofia and you'll need to apply for if number, it will usually come up for 1 week. And finally after thay give you your if number and address, you will go to the police station to apply for passport and id card.