Блазе си ти , јас бев на интервју во Мај 2017 , сега сум на "По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.". Пред месец дена ми се смени тој статус 17 месеци ми стоеше првиот статус после интервју , а мајка ми , татко ми и брат ми имаат пасоши.
Zdravo, dali mozete da mi kazete do koi broevi e stasana procedurata za proverka? Statusot mi e polozitelno se ceka ukaz, bev na intervju juni 2017. Vi blagodaram
Imam edno prasanje,sum 4 meseci so ovoj status:Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија.Dali e mozno da me stavat na dopolnitelna proverka kaj viceto ili toj status e pred ovoj status so go imam???
Zdravo.Moze li nekoj da mi kaze kolku se uplaka za zimanje na pasosot i od koga ke se uplati i slikam kolku vreme se ceka za zimanje dali e isto kako kaj nas?fala
Verojatno se raboti za dopolnitelna proverka, jas posle finalen status go imam statusot na slikava. Takov kako tvojot ne sum imal
Може ли некој да ми каже колку отприлика се чека од интервју до крај на процедура т.е до државјанство.
Zdravo decki, sakam da prasam, 2 meseci kako mi stoi ovoj status: Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р България Dali nekoj znae uste kolku vreme ostanuva do ukazot. Fala vi odnapred
Citaj malku nadore nadolu niz forumot pred da postavis prasanje, pred tebe istoto prasanje bese i imase odgovor. Se ceka od 2-4 meseci, vo retki slucaevi 5 i pol meseci.
НОВ Mislam deka nema potreba od ponasanje , da iam videno nema da prasuvam, baska nov clen sum neznam kako funkcionira u sekoj slucaj fala na odvoenoto vreme pozz