Se nadevam deka za mnogu skoro ke ti potpisat, isto taka se nadevam deka cela afera nema da ima odraz na bugarite vo makedonija i da ima novi zastoi vo procedurata
Vo momentot odbivaat preku prv bratuched. No mozes da se povrzes preku predokot na tvojot bratuced koj e vo rodninska vrska so tvojot tatko ili majka, pa potoa baba ili dedo pa pradedo ako bile rodeni vo nekoe selo od MK pred 1920 so 100% bugarsko naselenie i izvadis potvrda of Strumica.
Здраво. На 25.10.2018 бев на интервју и од тогаш ми пишува "Образувана преписка Nxxx/2017/25.10.2018". Дали некој знае што значи ова? Дали на некој друг му пишувало вака по интервју?
ПРАШАЊА ЗА ИНТЕРВЈУ ЗА БУГАРСКИ ПАСОШ. Се надевам дека ќе ви користат. Со среќа на сите што чекате за интервју. Со лесно да поминете.
Zdravo dali nekoj vo skoro vreme ima ideno na intervju dali ima nekoj izmeni i koj prasanja gi i ma fala
Здраво, ме интересира која е постапката за добивање на ,,Д виза,, врз основ на происход и колку трае процесот?
Здраво има гласини дека ќе ги поништат сите бг пасоши што се во тек. Дали има некој некакви информации?
Пред некој ден, ми се сменил статусот на Съветът по гражданство не е уважил молбата Няма категорични данни за наличието на възходящ българин. Предходниот ми беше пред финална....после аферава тешко до пасоши...
Sho dokumenti si drugar, aferava si nema vrska so tvojot status sho sirish lagi...? neznaci ako te odbile tebe i kraj gotovo e