Kako prvo ne si bila na intervju mart 2016 tie gi redea na dopolnitelna ti si mart 2017 I ti e potpisan na 31 avgust 2018 broj 123 na ukaz,znam jas po mene istio den mi e potpisan isto sme bile na intervju isto I ni potpisaa jas go zedov I pasosot pred dva meseci!mnogu kasnes ti so procesurata
Kasnam zasto toj sto mi e posrednikot mi kaza deka na 20 sega e prviot termin.a kazi mi dali ima sansi vo ist den da se zeme drzavjanstvoto i da se slikas za pasos (ako veke ima najdeno posrednikov adresa)a za ova stvarno sum zaboravila zosto koga si proveruvav 2016 pisuvav pa moze sum se zbunila.
Ne e mozno da zemes I da se slikas vo isti den,imav I jas najdeno adresa koga go podignav otidov pravo vo opstinata vo blagoevgrad I podnesov,mi ispadna za 4 dena,pondelnik podnesov cetvrtok mi izleze petok otidov se slikav vo vtornikot si go zemav po sto plativ ekspresna postapka( 3 dena)
Zdravo, dali na nekoj e bilo isto taka i posle toa sto sledi i kolku vreme se ceka od toa do drzavljanstvo?
jas bev edna godina moze i povekem pa me prefrlija na finalem ama treba da mu dostavis dokumenti pak zza poteklo