Еве година и три месеци од интервју, а сѐ уште ми стои статус - Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване. Од што зависи ова, инаку преку родител имам поднесено за државјанство.
Исто е и кај мене. Поднесов преку брат, а на интервјуто однесов дополнителен документ и од родител се надевав дека тоа ќе ја убрза постапката. Ама не... Не знам до што е работата нека каже некој ако знае. Не знам зошто толку се одолговлече.
А треба и на нотар да се заведат копиите или нема потреба? И ако да дали во Мк се заверуваат или треба Бугарски нотар односно во Бугарска Амбасада да се заверат. Прашањава може се без везе али чисто да бида сигурен.
Треба да одам во бугарија да го сменам презимето во пасошот бидејќи се омажив. Дали треба да носам венчален лист од тука каков што е или требе да ми го преведат или интернационален да носам и апостил печат да не треба?
@Krstic а тие што имаат веке закажано интервју може да се помести кога има слободен термин или си останува истиот Јас бев да закажам Септември 2018 и ми закажаа Мај 2019г @donnalia кога носеше доп документи Татко ми носеше Октомври и уште му стои истиот статус дека треба дополнителни документи
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България. Ovo mi pise od 09.12.2018. Da li neko zna za koliko cu vremena cekati i da li sam na dobrom putu?
Се мислев од интервјуто до зиманје на пасосот нема да биде повеќе од една год ама деф е повеќе,за колку време после интервју зимате пасоши???
Od intervjua mi je proslo 15 meseci. Za ovaj status koji mi pise, svi mi pricaju kako ce brzo i da necu imati problema. Je l’ mozes da me uputis u to, da li je stvarno tako ili nesto moze da krene po zlu?
Maj 2014 iterviju..2015.oktovri.dopolnitelna.. 2018 avgust finalna..2018..oktovri polozitelno..i uste cekam za potpis..so eden kup bugarski dokumenti od dedomi i imame isto ime i prezime so dedomi.