Meni za dopunu dokumenata nije pisalo uopste. Ovaj sto mi zavrsava papire mi kaze, kako mi je status u redu, da se ne brinem oko toga da li cu dobiti ili necu
Здраво ! На интервју бев во октомври 2016 Пред година и 2 месеци бев ставена на дополнителна доставив док од прадедо,денес статусот ми се смени По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гржданство. Што следува понатаму?
I meni to pise, vec 2 meseca. Ja mislim da se ovo poslednje ceka, kad prodje ovo, onda se uzima pasos
Здраво. Исто бев и јас на дополнителна денес ми се смени во статусот погоре пишан.. Дали беше исто и кај тебе пред положително ?
Kod mene je samo ovo sto sam naglasio, meni nisu trazili da dopunjavam dokumentima, samo mi je ovo pisalo
za brzo treba da i gotovo pisi koga ce g Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България
Today status has changed to your final case will be finalized before it is reviewed by the citizenship council. What and when is next status?
Mene deneska mi se mena vo Преписката е разгледана от Съвета по гражданството. Извадена е за допълнителна проверка, за да представите документ, удостоверяващ наличието на възходящ българин, съгласно изискването на § 2, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за българското гражданство. Da ne se znae kolku se ceka od ova?
По преписката Ви предстои да бъде извършен финален експертен преглед преди да бъде разгледана от Съвета по гражданство.
Сите поднесуваме со происход кој го добиваме врз некоја основа. Кои документи ги имаше за да земеш происход?Овој статус се јавува ако не си дала оригинали ори интервјуто? Сега ќе треба повторно сите документи во Министерството за правосудие да ги однесеш во оригинал, но за жал една година нема да ти се промени статус.....
Нможе мислам, ќе си чекаш во мај,но не те кошта да пробаш. Види на страната за закажување пробај, па може ќе ти дозволи системот за порано да закажеш. Со среќа.
Во моментов каква што е ситуацијата, само за потпис чекаат луѓе 8 месеци. А од интервју до пасош мин 2 години. Но цело време најавуваат дека ќе се убрза, па останува да видиме.
Да но ако се само во ДАБЧ поднесени оригинали а не во правосудие при подавање и закажување, тогаш тука е проблемот