А што однесе од документи? Чудно е зошто те ставиле на дополнителна.. .. Корисно е да споделиш со какви документи аплицираше,за споредба до другите членови кои чекаме за промена на статус.
После дополнителна проверка пак пишува по преписката ви престои да биде извршен финален експертен преглед Дали и кај некој друг кој бил на дополнителна проверка потоа следува овој статус
Да ,тоа позитивно.Значи дека предметот повторно е разгледан.Сега ќе чекаш да ти одобрат отприлика за еден месец,а потоа потпис ќе чекаш не се знае колку
Молбата Ви е разгледана от света по гражданство с положително становище. Претстои издаването на указ от Вицепрезидента на Р. България. Дали ова беше последната фаза?
Сега ќе чекаш потпис од Вицепрезидентот, дајбоже побрзо да почне да потпишува, но во моментов има луѓе што чекаат 8 месеци за потпис....
Здраво ако има некој љубезен да ми одговори на едно кратко прашање. Имам се извадено 1. Блгарско гражданство, 2. Адрес 3. венчаница заверена на нотар. Се јавив во амбасадат и ми рекоа не треба да се закажува за сликање, и ми кажаа 25 евра да се плати во унибанка 3 слики и копија од Македонскиот пасош, таму се пополнувал некој формулар и се плаќало уште 10 евра таму. Прашањето е дали е ова се што е потребноа? Кои денови се за поднесување на пасош и од колку до колку. Ви благодарам однапред!
Сигурно има нешто што волку долго се чека,нема потпишани укази 2019 сеуште ,искрено поставено е прашање до прецедател на Бугарски клуб во врска со ова прашање ,па доколку добијам одговор секако дека ќе го споделам. Од член на друг форум ,пишано е дека денес ќе имало потписи.....Е сега колку е тоа веродостојно незнам,но и да име додека се внесат во систем може и до две недели да потрае,а може и уште одма да се прикажат......останува да видиме.
Го добив државјанството,сега треба да однесам слики и адреса во козулатот во Битола.Во меѓувреме имам сменето презиме ,ми рекоа треба само преведена венчаница да однесам..е кажете после тоа дали знаете колку време се чека за издавање на пасошот ?
Posle ova sledi , deka molbata vi e razgledana od sovetot po grazdanstvo i i ako e se u red deka cekate potpis, a ako ne e u red na dopolnitelna, pa posle seto ova sho pishav potpis
Posle sovetot kolku vreme cekashe potpis, ne bidete sebicni ima lugje shto ushte cekash i ne e losho da gi informirate
Skoro 3 godini ama mislam deka imase zastoj site sto bevme na intervju januari 2016 dobivme dekemvi 2018 drzavjanstvo
Здраво до која година се признаваат изводи од матичната книга на родени и посмртница од прадедо, до 1918 или...?
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България