Кој ти е бројот на указот во кој е влезен потписот од вицепретседателката? Јас чекам од декември за потпис, нема ништо мрднато од тогаш.
Vazno!!!! Site vie koi ste vo procedura za bg drzavjanstvo imate pominato intervju ili treba da odete a poteklo(proishod) ste dobile so SRPSKA VOJNA KNISKA od vasiot dedo koj sluzel vo bugarska vojska zadolzitelno da si dostaveto potvrda od bugarako zdruzenie Bidejki tie vo Ministerstvoto na Pravosudie neznaat veke sto pravat dosega ima izlezeno najmaku 1000 drzavjanstva kaj mene so takvi vojni kniski a sega lugeto dobivaat otkaz zalna rabota toa sto se slucuva so ista vojna kniska kaj mene ima primer veke dvajca bratucedi zemano drzavjanstvo a tretiot koj bese vo procedura go odbivaat i ne mu ja priznavaat za poteklo
Kod mene vec 15-oro njih ima pasose. Meni je poreklo Bugarsko, preko babe, koja trenutno zivi u Makedoniji. Nije preko vojne knjizice ili slicno. Kod mene su svi dobili pasose koji su predali, bez problem.
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България Dobro vecer kaj mene ova stoi vekje od septemvri. Mene intervjuto mi bese 22.05.2016 ima li nekoj sto dobil potpis ? I jas naslusnav deka sega treba vekje da ni se smeni statusot Blagodaram
Meni je vec to pisalo pre nekih godinu dana i promenio mi se status 2 puta od tada. I sad mi ponovo pise ovaj status vec neka 2 meseca.
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България Оваа ми го пишува веќе од август 2018 година а имам поднесено 2016 , интервју имав 18 август 2017 година, дали некој е запознаен уште колку би чекала за указ фала однапред
Здраво на сите.. Вака сега 2017 поднесов документи со посредник, по извесно време, посредникот ме префрла преку бг конзулат во Битола и поради икс причини си ја терам постапката сам... Крај на 2018 зедов државјанство исто од бг конзулат во Битола.. Каде што ми дадоа бугарски тел. број и ми рекоја да звонам после нова год. И да прашам дали се стасани моите документи кај нив.. Сега прашањето ми е.. Што треба да правам понатаму... Дали бил некој во слична ситуација.. Дали тие(луѓето од бројот каде што треба да се јавам) ги даваат упат што треба да правиш, кои документи, каде во бг треба да одиш...??
Здраво, дали некој на форумов има искуство со префрлување на процедурата од Бугарска амбасада - Скопје во Софија? Мене државјанството ми е излезено веке 9 месеци, од амбасадата во Скопје велат дека треба да чекам повик од нив, дека дипломатската пошта доцни итн., додека од министерството во Софија добив инфо дека удостоверениата ги испраќаат по електронски пат и во случај да не можат овие од амбасадата да го најдат мејлот?? , на нивно барање од Софија праќаат нов мејл - удостоверение во истиот момент. Ви благодарам
Јас чекам 7месеци моментално имам привремена лична карта, и преведена возачка на бугарски а во 2012 ме одбија , 2016 пак поднесов и тече процедурата