I jas sum so istiot status od septemvri. Kolku sto znam sledno e dopolnitelna proverka od viceprezidentot i posle sledi ili potpis ili odbivanje bez pravo na prigovor. Vo momentot bilo zakoceno ama se ocekuvalo da mrdne rabotava ( spored posrednikov moj). So sto dokumenti si?
Ovoj status ne znaci cekanje potpis, najcesto sledno e dopolnitelna proverka od viceprezidentot i tek posle sledi cekanje potpis ili odbivanje.
Јас имам за многу брзо интервју и сум испоплашена за сите пари, зашто страшно многу ми значи пасошов. Тешко ли е, колку трае? Последно ми рекоа 26 прашања поставуваат, вистина ли е? Некој совет, било каков би бил добредојден. И уште ова, дали на македонски одговаравте, или треба да се трудам на бугарски?
Јас сум со документи од братучет прв а имам додадено и дополнителни од пра дедо бугарин, имам провремена лична карта бугарска и преведена возачка дозвола на бугарски , и сум одбиван во 2012 год , втор пат 2016 поднесов ...
J sum na 5 mart na intervju,go najdov prasanjata,mi rekoa deka mozis na makedonski da odgovaras I ne se mnogu,pa se nadevam ke pominam
Моите беа во понеделникот на интервју.Си одговарале на македонски.Колку што ми кажуваа ги прашале некои битни датуми за Бугарија да кажат,да набројат револуционери,со што би допринеле вие за Бугарија дололку ви дадеме пасош...и.т.н се на се не било страшно и не поставуваат 26 прашања туку неколу.Ти ги имаш ли прашањата?
Me потсмири, фала ти. Мене така ми пренесоа - дека ги закомплицирале интервјуата доста. Уште ги немам инаку, чекам божем посредникот да ми ги прати, најдов некои на нет, ама не знам дали се сите и дали се тие.
Ti prvo malku informiraj se pa posle komentiraj! Pred dve godini ovoj status znacese deka si dobil drzavjanstvo i se cekase samo koga ke potpise viceprezidentot. Otkako se smeni pretsedatelot, skoro site odat na dopolnitelna proverka od viceprezidentot. Po ova sledi cekanje potpis ( znaci si dobil drzavjanstvo) ili odbivanje bez pravo na prigovor.
Tako je. Ko dodje do ovog statusa, dobio je dezavljanstvo. Sad je nejadno samo, zasto se ceka toliko, ali je sve ok. Ovo je poslednji status, tako da je sve ok.
Abe ti ostaj pred 2 godini kako bilo, rabotava e sea kako e, znachi sovet po grazdanstvo e poslednata komisija sho ja pominuvash i ako nesho ti fali od dokumenti ako nesho ne e u red tamu te turkat, i ne treskajte zeleni brkajte si rabota i ne gi plashete lugjeto
Ti vnimavaj malku na recnikot. Jas ne plasam nikoj tuku ja kazuvam realnosta. Ova sto ti go kazuvas e pred promenata na pretsedatelot.Vo momentot, viceprezidentot na site skoro im vrsi dopolnitelna proverka i da, moze da te odbie i pokraj statusot sledi izdavanje ukaz. Vo momentov e zakoceno ama se ocekuva da trgne rabotava.
Ti si tezok kompleksas momak nz za kakov recnik mi pisash da vnimavam i ne zamaraj poveke za temava bolje ti e
Mojava brojka e 8289/2016 Cekam ukaz od avgust 2018 god , ne sam bil na dopolnitelna proverka . Imajte ubav den
Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България kolku vreme se ceka na ovoj status..??