Pozdrav do site clenovi.imam efno prasanje vo vrska so bg pasosite.mi pisuva ovaka.vaseto udosroverenie e isprateno v konsulka sluzba bitola makedonija.pri polucavanje i udoeroverenieto sledva da najavite adres na registracija v blgarija kako i da prestavita 2 snimki v pasporten format.e sega sto znaci ova?
“Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Кишинев-Молдова. При получаване на удостоверението следва да заявите адрес за регистрация в Република България, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.” Meni ovo pise, ali mi pise u polju, gde se ne ukucava PIN, vec gde pise PREPISKA/N GODINA Jel moze da mi kaze neko sta ovo znaci?
To znaci da treba da ides da proslavis. Treba da ides da si uzmes dokumet za grazdanstvo i posle ides za passos vas dokumet je ispraten vo ambasadu .pozz i sa srecom sad si vec EU Graganin.
Imam PIN, ali kada ukucam PIN, puse mi: “Молбата ви е разгледана от Съвета по гражданство с положително становище Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република България “
Pa ne znam i mene to cudi. Posrednik mi je rekao da sam na samom kraju i da ce kroze mesec dana biti pasosa.
Значи вака. Во долното поле се пишува САМО број на преписка, и САМО ако одиш преку амбасада. За твојот статус пошто си преку Софија ќе си проверуваш како и досега, со број на МОЛБА и пин. Бројот на молба не е ист со твојот број на преписка. Кога на почеток проверуваш со бр. на молба и пин, тогаш во првиот статус ти пишува.... Образувана преписка бр. Ххх/2017 на пр. Со тоа бројче можат да проверуваат само оние што се преку амбасада. Твојот број на молба случајно се поклопил со нечиј број на преписка, кој што аплицирал од Молдавија. Така што според твоите објави ти чекаш потпис сеуште.
@Krstic гледам дека сте поупатени околу процедурава со бг пасош ,од мојот посредник што му ги имам дадено документите за започување на постапка добив одговор пред околу 1 месец дека системот сеуште не пушта за аплицирање за бг пасош дали имаш некое инфо околу ова?